شگفتی های فناوری های برتر آینده

1399/03/08   10:58
در این سلسله مطالب، می خواهیم با فناوری های برتر آینده آشنا شویم فناوری هایی که قرار است در خدمت بشر باشد آسایش زندگی او را افزایش دهد و باعث تسهیل امور روزانه شود.
شگفتی های فناوری های برتر آینده

هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)

هوش مصنوعی، به عبارت دیگر مطالعه و طراحی عناصر هوشمند، به سیستم هایی گفته می شود که می توانند واکنش هایی مشابه رفتارهای هوشنمد انسانی از جمله درک وضعیت های پیچیده، شبیه سازی فرایند های تفکر و شیوه های استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آن ها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل سوال ها را داشته باشند.


اینترنت اشیا (Internet of things)

اینترنت اشیا اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است، با به کارگیری اینترنت اشیا برنامه ها و دستگاه های مختلف می توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان ارتباط داشته باشند. برای نمونه، میتوان به یخچال های هوشمند که به اینترنت متصل هستند اشاره کرد. این یخچال ها شما را از موجودی و تاریخ انقضای مواد خوراکی داخل یخچال با خبر می شازند. در واقع، اینترنت اشیا شما را قادر می شازند تا اشیایی را که استفاده می کنید از راه دور و به کمک زیر ساخت های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید.
پیش بینی شده تا سال 2020، 34 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل شوند، برای توسعه اپلیکیشن های اینترنت اشیا شاید بیش از صد ابزار یا پلتفرم وجود دارد.
کانتیکی(Contiki) یک سیستم عامل متن باز برای شبیه سازی اپلیکیشن آی اوتی یا اینترنت اشیاست. چند نمونه از کاربردهای این سیستم عامل عبارت اند از کنترل سیستم های روشنایی خیابان ها، کنترل و نظارت صدا در شهرهای هوشمند، نظارت صدا در شهرهای هوشمند، نظارت و بررسی وضعیت تشعشع و هشدار ها اشاره کرد. این سیستم عامل را می توان روی توزیع های مختلف سیستم عامل لینوکس(ترجیحا اوبونتو) نصب کرد. کوجا(Cooja) نیز یک شبیه ساز یا امولاتور است که در سیستم عامل کانتیکی قرار دارد.


تلفن همراه

تلفن های همراه از ده سال پیش چقدر پیشرفت کرده اند؟ آن را نه دو برابر، بلکه ده ها برابر کنید. اینترنت پر سرعت، پردازنده های قوی گرافیکی، صفحات نمایشگر منعطف و تاشونده،باتری های هیدروژنی که با آب شارژ می شوند و با استفاده از فناوری نانو، در عین کوچک بودن، می توانند انرژی خود را بیش از یک هفته ذخیره کنند. این ها تنها گوشه ای از فناوری های تلفن همراه در دهه آینده است.


بلاک چین(Blockchain)

بلاک چین زنجیره ای از بلوک هاست که یک به یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است؛ در واقع نوع جدید و خاصی از شبکه اینترنتی است که در آن ، اطلاعات مختلف به صورت بلوک های هم شکل طبقه بندی می شوند. این بلوک ها میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می شوند و با استفاده از رمزنگاری، امکان حذف و دست کاری اطلاعات ثبت شده تقریبا غیرممکن است. این اطلاعات می تواند مربوط به حساب های بانکی شما باشد یا ارزهای رمز گذاری شده دیجیتال مانند بیت کوین.
من در یک جمع صدنفری برگه ای از اطلاعات را بالا می گیرم و همه با تلفن همراهشان از آن برگه عکس می گیرند. اگر من آن اطلاعات را نابود کنم یا در آن تغییری دهم، دیگر جمع آن تغییرات را نمی پذیرند؛ زیرا آن ها یک کپی از نسخه اصلی را دارند، مگر اینکه من تلفن همراه همه را بگیرم و آن عکس را حذف کنم. وقتی شما به شبکه بلاک چین متصل می شوید، یک نسخه از کل بلاک چین را دریافت می کنید؛ ولی به دلیل رمزنگاری پیشرفته و پیچیده، تغییر در بلاک چین امکان پذیر نیست. اگر می خواهید خودتان بلاک چین بسازید، پیشنهاد می کنم از زبان برنامه نویسی پایتون و فریم ورک فلاسک(Flask) استفاده کنید.


کلان داده یا مه داده (Big Data)

با شنیدن نام کلان داده یاد چه چیزی می افتید؟ شاید وب سایت های بزرگی مانند گوگل، کلان داده، مه داده یا بیگ دیتا به مجموعه های داده ای بزرگی گفته می شود که به قدری کلان و حجیم اند که با ابزارهای مدیریتی و پایگاه های داده سنتی و معمولی نمی توان آن ها را مدیریت کرد. مشکلات اصلی در کار با این نوع داده ها مربوط به برداشت و جمع آوری، ذخیره سازی، جست و جو، اشتراک گذاری، تحلیل و نمایش آن هاست.
این مبحث، به این دلیل هر روز جذابیت و مقبولیت بیشتری می باید که با استفاده از تحلیل حجم های بیشتری از داده ها، می توان تحلیل های بهتر و پیشرفته تری را برای مقاصد مختلف، از جمله مقاصد تجاری، پزشکی و امنیتی گزارش داد و نتایج مناسب تری را دریافت کرد. مثال ملموس کلان داده، اپلیکیشن(برنامک) مسیریابی است که می توانند کوتاه ترین راه به مقصد شما را تشخیص داده و نمایش دهند.
امروزه، تحلیل کلان داده ها به اندازه دسترسی و استفاده از اینترنت اهمیت دارد. به زبان ساده، به اطلاعات در حجم کلان، سرعت زیاد و انواع گوناگون که باعث کاهش هزینه و ریسک می شود و از طرفی برای استخراج داده های موردنیاز و هدفمند، به روش و استراتژی خاصی نیاز است کلان داده می گویند. متخصصان کلان داده با استفاده از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مانند هدوپ(Hadoop) می توانند حجم زیادی از داده ها را بر روی ماشین های مختلف پردازش و مدیریت کنند.

شگفتی های فناوری های برتر آینده
امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: شگفتی های برتر آینده
673400
fa