کم خوابی چقدر خطرناک است؟

1399/03/10   18:08
بی حالی صبحگاهی و خمیازه های پشت سر هم، یگانه اتفاق هایی نیستند که به هنگام خستگی در بدن پدیدار می شوند؛ بلکه علاوه بر این ها، در بدن ما اتفاق های دیگری هم می افتد.
کم خوابی چقدر خطرناک است؟

1_ افزایش اضطراب و افسردگی: کم خوابی سبب کاهش انتقال دهنده های عصبی می شود که وظیفه شان سرحال نگه داشتن ماست. همچنین بی خوابی باعث می شود که مغز به هر چیزی دیرتر واکنش نشان بدهد.




2_ضعیف شدن دستگاه ایمنی: کمبود خواب ممکن است دستگاه ایمنی بدن را ضعیف کند که در نتیجه ما را برای ابتلا به بیماری های تنفسی، مانند سرماخوردگی و آنفلانزا مستعد می سازد.



3_افزایش احتمال ابتلا به دیابت: کمبود خواب سبب می شود که بدن بعد از خوردن غذا، مقدار بیشتری انسولین آزاد کند. این کار که ذخیره انرژی را افزایش می دهد، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را نیز بیشتر می کند.




4_کاهش کارایی و عملکرد: در صورتی که شانزده ساعت پیوسته بیدار بمانیم، میزان کارایی و عملکرد بدنمان تا 50 درصد کاهش می یابد.


5_کاهش قدرت درک: کم خوابی به حافظه آسیب می رساند و از توانایی ما در تفکر و استدلال می کاهد.


6_تاثیر منفی بر سلامت قلب و عروق: کمبود خواب ممکن است ما را به برخی مشکلات قلبی عروقی، مانند فشارخون بالا، بیماری های قلبی و حتی سکته دچار کند.





7_افزایش وزن:
بدن برای جبران خستگی ناشی از کم خوابی، مقدار جذب غذا و متابولیسم بدن را در کنترل می گیرد. وقتی خسته ایم، بیشتر می خوریم و بعد برای سوختن کالری اضافه آن دچار مشکل می شویم.





8_کاهش تحرک: زمانی که بیش از حد خسته ایم، انگیزه و نیروی کمتری داریم که به سر کار برویم یا پس از بازگشتن از کار، غذای مناسبی درست کنیم.



نکاتی درباره خوابیدن
_ کم خوابی سریع تر از غذا نخوردن می تواند ما را بکشد. اگر ده روز نخوابیم خواهیم مرد، اما باید دو هفته تمام هیچ چیز نخوریم تا بمیریم.
_ بیش تر مردم به هفت تا نه ساعت خواب در شب نیاز دارند تا به طور کامل استراحت کرده باشند.
_ در حالت خوب، ده تا پانزده دقیقه طول می کشد تا ما کاملا به خواب برویم.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article



 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: کم خوابی
671750
fa