اگر یک وبلاگ نویس باشید، می دانید که اهمیت اصلی وبلاگ ها در رساندن پیام شما به مخاطبان است. اصلا اگر قرار بود ما مطلبی بنویسیم و به دست مخاطب نرسد، چه نیازی به آن همه زحمت برای نوشتن بود؟
در ادامه این مطلب قصد دارم که چند راهکار برای نوشتن یک پست پر بازدید را به شما پیشنهاد بدهم. تمامی این راهکارها برگرفته از فعالیت محتوایی اندکی است که در ویرگول، امیگو و پرسپت داشته ام و برای من تا به حال مفید بوده است.
عکس خوب بگذارید:
عکس خوب معجزه می کند. حتی اگر بهترین محتوا ها را هم بنویسید، بدون گذاشتن عکس خوب نمی توانید انتظار دیده شدن محتوای تان را داشته باشید. اگر بخواهیم خیلی رک و روراست باشیم، باید بگوئیم، مقالهٔ بدون عکس ارزش نگاه انداختن هم ندارد چه برسد به اینکه بخواهیم آن را بخوانیم.
من برای مطالبی که می نویسم گاهی باید ساعت ها زمان صرف کنم تا یک عکس مرتبط پیدا کنم. در حالی که نوشتن آن مطالب به طور کلی یک ساعت از وقتم را می گیرند!
عکس خوب و مرتبط علاوه بر تاثیری که بر مخاطبین دارد، روی سئو مطلب هم تاثیر گذار است. بنابراین بهتر است سعی کنید هر سایتی که برای دانلود عکس هست را بگردید تا عکس مرتبط به مقاله تان را پیدا کنید.
تیتر جذاب بنویسید:
یک وبلاگ نویس خوب، یک تیتر زن خوب هم هست.
"یک وبلاگ نویس خوب، یک تیترزن خوب هم هست." اینکه دقیقا جمله بالا را کجا خوانده ام که یادم مانده را نمی دانم؛ اما آن زمان که تمام تلاش خود را می کردم تا در نوشتن مقالات برای وبلاگ پیشرفت کنم، بین یکی از هزاران مطلبی که می خواندم این جمله را خواندم و همچنان یادم مانده است.
مخاطبین قبل از ورود به صفحه مطلب شما تیتر و عکس شما را می بینند. اگر هر کدام از این ها مشکلی داشته باشد، بدون شک سراغ محتوای شما نمی آید.
معمولا تیترهایی که با کلماتی از قبیل:«چطور، آموزش، 10...برتر، معرفی برترین ها و ...» شروع می شوند بیشتر از بقیه تیترها طرفدار دارند. مخصوصا دو مورد اول که طرفداران بسیاری دارند؛ چون بیشتر سرچ های این زمان، آموزش کارها و مهارتهای مختلف است و این تیترها جذابیت بیشتری نسبت به باقی موارد دارند.
مقدمه خوب بنویسید:
همه ما سلام کردن را از بچگی آموخته ایم. اما هیچ وقت تا الان نشده که از خودمان بپرسیم چرا باید این کار را با دیدن افراد انجام دهیم. اما در بیشتر مواقع ما سلام را می گوئیم که بریم سراغ باقی حرف هایمان. در واقع سلام یک مقدمه چینی مودبانه برای شروع صحبت با شخص مقابل است و به طرف مقابل می گوید می خواهیم با او حرف بزنیم.
در نوشتن پست وبلاگ مقدمه نقش همان سلام را ایفا می کند. منتهی مقدمه توضیحاتی هم درمورد حرف اصلی مان دارد. وقتی سلام می کنیم هرچقدر لحن بهتری داشته باشیم، به مخاطبمان این را القا می کنیم که برایش احترام قائلیم. در نوشتن مقدمه با موجزتر نوشتن و روده درازی نکردم این مفهوم را می رسانیم.
در واقع مقدمه بعد از عکس و پست بیشترین تاثیر را در خوانده شدن مقاله مان دارد. بنابراین هرچقدر که بیشتر روی مقدمه کار کنیم، پست مان بیشتر خوانده می شود.
مقدمه خوب=خوانده شدن پست
بخش بندی پست را به بهترین شکل ممکن انجام دهید:
فرض کنید همین پست بدون تیترهایش و پاراگراف بندی اش بود. آیا اصلا شما سراغ خواندن پست می آمدید؟ مطمئنا خیر!
یکی از مباحثی که در خوانده شدن پست ها نقش دارد، سفید خوانی است.
سفید خوانی یعنی اینکه بدون روده دارزی بنویسی و بین جملاتت فاصله داشته باشد.
بروید بخش قبلی. آن بخش خواندنش راحت تر بود یا این؟
تازه بخش قبلی را به سه قسمت تقسیم کردم. اگر آن کار انجام نمی شد شما از پستم خارج شده بودید. بنابراین به شما توصیه می کنم با بخش بندی مناسب تیترها و متن هایشان توجه مخاطب را جلب کنید.
جمله ها را کوتاه کنید:
بی تعارف بگویم. تولستوی با تمام مهارتی که در نوشتن داشت جملاتش نهایتا دو خطی بودند. ما که هنوز اندر خم یک کوچه ایم و هیچی از نوشتن نمی دانیم، برای چه باید سه خط جمله بنویسیم؟ حوصله مخاطب عام که سر می رود هیچ، آنکه عمراش با کتاب خواندن گذرانده هم به خاطر اشتباهاتمان در جمله بندی در دلش فحشی نصیبمان می کند و می رود.
دو حالت بیشتر ندارد. یا جمله ات را کوتاه می کنی یا نمی کنی. مخاطبت هم دو تا تصمیم پیش رویش است. توی صفحه پست بماند یا نماند؟ من شخصا وقتی برخی پست ها را می بینم دوست دارم لب تاب را پرت کنم توی دیوار! شما را دیگر نمیدانم.
جمع بندی را فراموش نکنید:
جمع بندی آخر پست اگر خوب باشد باعث می شود شخص پست را به دیگران معرفی کند. در نتیجه بازدید پست هایتان افزایش می یابد. اما اگر بخواهیم از زاویه ی دیگری هم نگاه کنیم، مخاطبی که حوصله خواندن پست شما را ندارد، به طور خلاصه موضوع پست را می فهمد و بعدا ممکن است دوباره سراغ پست تان بیاید. برای همین هم این مورد مهم است.
نتیجه گیری
در این پست، تیترهای زیر مطرح شد و هرکدام به طور موجز و مفید توضیح داده شد:
1.عکس خوب بگذارید
2.تیتر جذاب بنویسید
3.مقدمه خوب بنویسید
4.بخش بندی پست را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
5.جمله ها را کوتاه کنید.
6.جمع بندی را فراموش نکنید.
امیدوارم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد.