هدف اصلی در این فرآیند این است که میزان فعال بودن کاربران در وبسایت افزایش پیدا کند. فرآیند Engagement همواره دغدغه ی مهمی برای مدیران و صاحبان وبسایت ها بوده به ویژه برای کسانی که دارای فروشگاه های اینترنتی هستند و حضور مستمر کاربران می تواند به کسب درآمد آنها کمک ویژه ای کند. در ادامه به روش های افزایش Engagement در یک وبسایت خواهیم پرداخت.
روش های افزایش Engagement در وبسایت ها
پیمایش کاربران در وبسایت
یکی از روش های افزایش Engagement در صفحات وبسایت تشویق و ترغیب کاربران به پیمایش کردن در صفحات وبسایت می باشد. البته این کار به تنهایی کافی و مفید نیست بلکه باید از روش هایی مانند ثبت نام در خبرنامه ی وبسایت، کلیک روی یک لینک و یا بازدید از یک صفحه ی تبلیغاتی دیگر و یا حتی تشویق به خرید یک محصول یا دریافت خدمات، کاربران را ترغیب به ماندن و پیمایش در صفحات وبسایت نمود.با استفاده از ابزار Google Analytics امکان دریافت گزارش های پیمایش کاربران در صفحات وبسایت برای مدیران و صاحبان وبسایت فراهم آمده است. این آمار نشانگر میزان موفقیت مدیران وبسایت در جذب و نگهداری کاربران می باشد که برای رتبه بندی وبسایت از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. یکی از روش های مرسوم و موثر برای رسیدن به این هدف مهم، تغییر در شیوه ی نمایش محتواهای وبسایت می باشد. در بسیاری از محتواهای وبسایت های جدید، فهرست مطالب و محتواها در همان ابتدای صفحات به نمایش درآمده است. این کار علاوه بر دستیابی راحت کاربران به مطالب وبسایت، باعث افزایش پیمایش کاربران در سایر صفحات وبسایت می شود.
اهمیت CTA و جایگذاری مناسب آن
برای درک مفهوم CTA، در هر وبسایت یا اپلیکیشن و حتی شبکه های اجتماعی اگر از کاربران دعوت به انجام اقدامی همچون فرم دریافت ایمیل، دکمه ی ثبت خرید، کلیک روی لینک و هدایت به صفحه ای دیگر، استفاده از دکمه ی "مطالعه ی بیشتر" و نمایش کامل متن و گزینه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و ... شود به آن CTA گفته می شود. همه ی صاحبان و مدیران وبسایت ها از اهمیت CTA در صفحات وبسایت خود آگاه هستند اما ممکن است عده ای آن را به درستی بکار نبرند. CTA می بایست در جای صحیح قرار گرفته و مهمتر از همه قابل دید باشد. در برخی از وبسایت ها دکمه های مربوط به CTA در حاشیه های صفحه و یا میان انبوهی از متن ها و مطالب قرار گرفته است و یا قابل دید نمی باشد. عدم اهمیت به این موضوع باعث کاهش پیمایش کاربران در صفحات وبسایت شده و در وبسایت های فروشگاهی باعث کاهش میزان کسب درآمد می گردد. لذا رعایت این نکته از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می بایست در جایگذاری صحیح CTA در صفحات وبسایت دقت کافی را بکار برد.
عدم اجبار کاربران
همانطور که گفته شد، Engagement در وبسایت ها زمانی افزایش می یابد که میزان ماندگاری و پیمایش کاربران در وبسایت افزایش یابد. در برخی از وبسایت ها مشاهده شده که کاربران برای استفاده از خدمات وبسایت می بایست تمامی اطلاعات شخصی و مهم خود را در فرم ارائه شده کامل کنند. اطلاعاتی مانند کدپستی، کد ملی، نام پدر، میزان مدرک تحصیلی و ... اطلاعاتی از این قبیل. این موضوع حائز اهمیت بوده که اجبار کاربران به ثبت تمامی اطلاعات شخصی خود در وبسایت برای دریافت خدمات نه تنها مفید نبوده و برای وبسایت نتیجه ی مطلوبی نخواهد داشت، بلکه باعث خروج کاربران از وبسایت و کاهش رتبه بندی آن می شود.
ثبت مطالب قابل فهم
این مسئله دارای اهمیت ویژه ای می باشد که مطالب درج شده در صفحات وبسایت برای کاربران روان، ساده و قابل فهم باشد و به عبارتی دیگر کاربران مجبور نباشند به دلیل عدم درک مناسب از مفهوم یک مطلب آن را دو یا چندین بار مرور کنند. رعایت این موضوع باعث افزایش پیمایش کاربران و در نتیجه بهبود رتبه بندی وبسایت می گردد.
دسترسی به ابزارها
مطالب و فرم هایی که برای کاربران از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند می بایست در دسترس آنها قرار گیرد. قرار دادن ابزارها در نقاط پایین و مجبور کردن کاربر به انتهای صفحات وبسایت برای استفاده از این ابزارها، نه تنها پیمایش کاربر را افزایش نمی دهد بلکه باعث می شود کاربر به این موضوع بی اعتنا شده و در نهایت از وبسایت خارج شود. دسترسی آسان و سریع به ابزارهای مهم برای کاربران در وبسایت به اندازه جایگذاری صحیح CTA ها دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
بهبود Engagement در صفحات وبسایت ها با ایجاد تغییر در ساختار وبسایت و همچنین تولید محتوای صحیح امکان پذیر خواهد شد. در این صورت می توان انتظار افزایش فروش و کسب درآمد و همچنین بهبود رتبه بندی وبسایت را داشت.