نکات طلایی برای برنامه نویسان!

1400/08/19   19:51
برنامه نویسی یک حرفه پر طرفدار است که بسیاری از افراد به ان علاقه دارند. اگر شما برنامه نویس ھستید در این مطلب شما را با نکات طلایی برای برنامه نویس شدن آشنا میکنیم! امیدواریم از این مطلب استفاده کنید.
نکات طلایی برای برنامه نویسان!

از یک ابزار خوب استفاده کنید!

مطمئن باشید اگر شما بهترین مهارت ها را بلد باشید اما از یک ابزار خوب استفاده نکنید نمیتوانید در کار خود موفق باشید. آهنگری را بدون پتک فرض کنید یا نجاری را بدون اره. برنامه نویس هم باید ابزاری داشته باشد.

ابزار برنامه نویس ممکن است سخت افزاری باشد مانند کامپیوتر و سیستم خوب و یا نرم افزاری باشد، منظورم نرم افزار کد ادیتور یا ویرایشگر کد است! یک ویرایش گر کد باید ویژگی هایی داشته باشد که برنامه نویس را به جلو ببرد. این نرم افزار باید دیباگ کننده باشد یعنی اشتباه کد شما را بگویید و مشکل شما را حل کند این مهم ترین ویژگی یک ادیتور است. ویژگی دیگر این است که کد های در حال نوشتن شما را تکمیل کند این ویژگی باعث افزایش سرعت و کیفیت کد نویسی شما میشود و ویژگی بسیار کاربردی و جالبی است.

ابزار مورد استفاده شما نباید زیاد از منابع سیستم استفاده کند این مشکلی است که اکثر کد ادیتور ها دارند و هنگام خروجی یا دیباگ کد ها فشار زیادی به سیستم شما میاید پس ابزاری انتخاب کنید که منابع سیستم شما را کم مصرف کند.

داشتن افزونه های کاربردی بسیاری از مشکلات شما را حل میکند افزونه ها میتوانند امکانات خیلی زیادی به شما بدهند و ضعف های کد ادیتور را پوشش دهند. پس باید ابزاری انتخاب کنید که دارای افزونه های کاربردی باشد.



تمرین کنید تا به کد ها مسلط شوید

قطعاً برای یاد گیری هر چیزی باید تمرین کنید. تمرین نکردن باعث میشود که مطلب خیلی زود از ذهن شما پاک شود اما تمرین مداوم باعث میشود مطلب به حافظه بلند مدت شما منتقل شود و تا مدت ها در ذهن شما بماند تمرین کم مشکلی است که برنامه نویسی شما را دچار مشکل میکند. راه های زیادی برای تمرین کد ها وجود دارند که در زیر به معرفی چند مورد از آن ها می پردازیم. سعی کنید از این تمرین ها غافل نشوید و روزی چند مرتبه تمرین کنید.

یک پروژه بسازید و سعی کنید آن را به اتمام برسانید. پروژه های زیادی برای هر سطح و هر زبان برنامه نویسی وجود دارد هر چند ممکن است مشکلاتی داشته باشید اما نباید دلسرد شوید و اگر کار خوبی از اب درنیامد اشکالی ندارد و ناراحتی ندارد پروژه هایی مثل : ساختن ساعت ، ساختن موزیک پلیر، ساخت یوتیوب دانلودر ، ساخت برنامه جمع و تفریق و.. نمونه هایی از پروژه های مقدماتی هر زبانی میباشند اگر نتوانستید این پروژه هارا انجام دهید نشان دهنده عدم تسلط کافی به آن زبان بود و باید تمرین بیشتری بکنید.

اگر به تسلط کافی رسیدید میتوانید پروژه های دیگران را تکمیل یا دیباگ کنید این کار باعث میشود شما کار گروهی و دست جمعی را یاد بگیرید و از این مهارت نباید غافل شوید.

توسعه پروژه دیگران باعث میشود که شما به خود حس بهتری پیدا کنید و در بلند مدت باعث تقویت مهارت شما میشود این کار میتواند یک نوع سرگرمی هم باشد.



زمان بندی کردن در تمرین هم مهم است

شما باید زمان خود را مدیریت کنید تا بتوانید به یادگیری مطالب جدید تر و کار های دیگر بپردازید مثلا با خود قرار بگذارید که هفته ای 2 بار آموخته هایتان را تمرین کنید. شما میتوانید از برنامه های یاد آور ، لیست های todo و یادداشت استفاده کنید.



گیت هاب یار همیشگی شما !

گیت هاب سایت به اشتراک گذاری کد و نرم افزار های اپن سورس است و همانند دنیایی از کد است این سایت تابع شرکت مایکروسافت میباشد. در این سایت شما میتوانید کد های بقیه را ببینید و از ان استفاده کنید یا در تکمیل پروژه کمک کنید یا از دیگران کمک بخواهید. کد های گیت هاب کد های بدرد بخوری هستند و برای پیشرفت تون در برنامه نویسی باید حتما از کد های گیت هاب کمک بگیرید. بسیاری از برنامه نویسان در گیت هاب هستند که کد های واقعا بی نظیری دارند. شما میتوانید در وبسایت به توسعه پروژه های دیگران کمک کنید این کار باعث میشود پروژه های برنامه نویسان دیگر تکمیل شود. بسیاری از نرم افزار ها در محیط گیت هاب توسعه داده شده اند اگر بخواهیم مثال بزنیم بهترین مثال ها نرم افزار های vs code ,godotو لایبر افیس هستند البته بسیاری دیگر از نرم افزار ها هستند که توسط کاربران گیت هاب توسعه داده شده اند و شایسته تقدیر هستند.

علاوه بر این اگر مشکلی برایتان به وجود آمد میتوانید در گیت هاب بپرسید و از جواب کاربران استفاده کنید در این سایت فارسی زبانان زیادی هستند که میتوانند به شما پاسخ دهند اما اگر زبان تان خوب باشد زود تر به نتیجه میرسید تا حالا مشکلات و سوالات زیادی در گیت هاب مطرح شده سوالاتی همانند: باگ، ارور، کار نکردن نرم افزار یا بازی و بسیاری از مشکلات و سوالات دیگر ..

علاوه بر پرسیدن سوال شما میتوانید به سوالات دیگر کاربران نیز پاسخ دهید. تا کاربران دیگر هم از ان استفاده کنند و مشکلات شان حل شود. این جامعه بزرگ است که باعث پیشرفت برنامه نویسی شده!



کد ها را تفسیر کنید!

تفسیر کردن یعنی شرح دادن و توضیح دادن. منظور از تفسیر کد این است که یک برنامه نویس با انجام کارهایی کد را درک کند و آن را یاد بگیرد این کار بسیار مفیدی است و باعث تقویت مهارت ها و اموخته های شما میشود.

برای دریافت کد همان طور که در بالا گفتیم میتوانید از گیت هاب استفاده کنید که پر از کد های مفید است. بعد از اینکه کد را دانلود کردید آن را به چندین بخش تقسیم کنید و به اصطلاح قطعه بندی کنید قطعه بندی این است که شما کدهایی که یک کار را انجام میدهند از کد های دیگر جدا کنید تا بتوانید راحت تر ان ها را بخوانید. و تفسیر کنید و با کنار هم قرار دادن قطعه های مختلف یک پروژه دیگر بسازید.

در مرحله بعدی شما باید کد های خود را جایگزین کنید یعنی کد ها را دستکاری کنید و با آنها چیزی دیگر خلق کنید ! واقعا کارجالبیه. با این کار شما به کد ها درک عمیق تری پیدا میکنید در واقع هدف تفسیر کد این است که شما کد ها را درک و استفاده کنید.

بعد از جایگزینی و دستکاری کد ها آن ها را در جایی ذخیره و بایگانی کنید، هدف از بایگانی این است که شما بتوانید بعداً از کد استفاده کنید زیرا هر کدی در برنامه نویسی به درد شما میخورد اصلا این کد های کوتاه هستند که در کنار هم ساخته میشوند، شما میتوانید آن ها را در فضای ابری گوگل درایو، دراپ باکس یا خود گیت هاب ذخیره کنید.

مرحله اخر خواندن کد است یعنی کد ها را بعد از تفسیر بتوانید بخوانید، یعنی اینکه کارایی و نقش هر کد را متوجه شوید این مرحله اخر تفسیر کد هست.

اگر بتوانید کد ها را بخوانید یعنی به مرحله بالایی صعود کردید و خیلی زود شاهد پیشرفت خواهید بود.



الگوریتم نویسی کنید !

پس از این که تفسیر کد رو یاد گرفتید به راحتی میتوانید الگوریتم نویسی کنید.

الگوریتم نویسی یعنی اینکه نحوه کار کرد یک برنامه یا نرم افزار را ترسیم کنید.

این کار در واقع نقشه راه است و به شما مسیر را نشان میدهد از این رو کار شما سریع تر وراحت تر جلو میرود.

حل کردن مسائل میتواند از تمرینات برنامه نویسی باشد میتوانید نحوه کار کرد پدیده ها و اجسام را برای خود توضیح دهید برای مثال نحوه شلیک تیر در کمان به این شکل است:

تیر به نخ کمان متصل میشود، نخ کشیده میشود،و کمان خم میشود، وقتی نخ کمان رها شود انرژی ازاد شده و تیر به سمت هدف پرتاب میشود!

مثال بالا نمونه ترسیم مسئله در ذهن است که میتوانید پدیده های دیگری مثل حرکت خودرو و پدیده های دیگر را بررسی کنید.

الگوریتم نویسی در برنامه نویسی همین است ! این که نحوه کارکرد برنامه یا نرم افزار را برسی کنید.

الگوریتم شما باید دارای ویژگی هایی باشد:

الگوریتم باید شرطی و منطقی باشد. شرطی بودن این است که یک شرط تعریف کنیم بردی مثال : برای خرید به مغازه میرویم ، اگر پول داشته باشیم خرید میکنیم و اگر پول نداشته باشیم یا پول کافی نباشد مسئله همین جا به پایان میرسد !

اما اگر یک دستور شرطی مثل : اگر پول کافی نبود برگرد ، داشته باشیم الگوریتم و مسئله ما کامل میشود.

منطقی بودن هم یکی از ویژگی های دیگر الگوریتم است شما نمیتوانید تعریفی کنید که منطقی نباشد برای مثال این تعریف : وقتی هوا گرم شد،اب یخ میزند ، اصلا یک تعریف و دستور منطقی و شرطی نیست !

الگوریتم باید شروع و پایان داشته باشد!یک الگوریتم باید از یک جایی شروع شود و جایی تمام شود البته تمام الگوریتم ها پایان ندارند و ممکن است تکرار شوند. الگوریتم باید تا جایی که امکان دارد ساده و کامل باشد. و به جای استفاده از دستورات اضافه از دستورات کلی استفاده کنید.



خلاق باشید !

خلاقیت ویژگی است که باعث میشود پروژه شما بی نهایت تاثیر گذار و جالب باشد.

بیل گیتس بنیان گذار شرکت مایکروسافت میگویید: اگر نمیتوانید چیزی را خوب از اب در بیاوردی سعی کنید ظاهر ان را بهبود بخشید؛

شما میتوانید در کد های دیگران تغییر ایجاد کنید و چیز جدیدی بسازید اما باید قانون کپی رایت را رعایت کنید.

سعی کنید ظاهری زیبا به پروژه خود بدهید زیبایی ها میتوانند بدی های یک چیز را بپوشانند و باعث بهبود ان شوند.

نرم افزار ها و سایت های زیادی هستند که با داشتن ظاهری فوق العاده اما کارایی ساده به محبوبیت بسیاری رسیدند!

سعی کنید ویژگی های جدید اضافه کنید و تا میتوانید از دیگران متمایز باشید !

در آخر تا میتوانید خلاق و با سلیقه باشید.



جمع بندی

برای اینکه برنامه نویس خوبی شود سعی کنید این چند نکته طلایی را رعایت کنید:

به مهم ترین نکته اشاره میکنم: همیشه تمرین کنید تمرین باعث میشود روز به روز پیشرفت کنید.

متشکر از شما که تا اخر این مطلب رو مطالعه کردید.

بخش نظرات راه ارتباطی است.

اگر مشکل، ایده و یا نظری داشتید مطرح کنید.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (1)
ترتیب
سید علیرضا میردوستی کد: 44003

مفید بود

پاسخ
1400/08/26
ans_result_44003
دلار: 70,180تومانبیت کوین: 97,478 دلار
701800
fa