عوامل موثر در رتبه بندی صفحات توسط گوگل

نویسنده: مسبی دات كام
1395/12/14   22:43
عوامل موثر در رتبه بندی صفحات توسط گوگل
کدام عوامل و فاکتورهای سئو با قرارگیری یک وب سایت در رتبه اول گوگل رابطه مستقیم دارند؟ خوشبختانه برای یافتن پاسخِ سوالاتی که در این زمینه وجود دارد، به تازگی یک میلیون مورد از نتایج جستجو در گوگل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. آنها توانستند تاثیر عوامل بسیار متنوعی را بر سئو اندازه بگیرند و نتایجی درخور توجه را در این زمینه بدست آورید.

در ادامه می‌توانید یافته‌های این تحقیق در مورد فاکتورهای سئو و عوامل موثر در رتبه گوگل را به طور خلاصه و فهرست‌گونه بخوانید:
1. بک لینک ها هنوز هم یکی از تاثیرگذارترین فاکتورهای سئو و رتبه گوگل هستند. می‌توان گفت تعداد دامنه های لینک شده به یک صفحه، بیش از هر عامل دیگری بر رتبه یک وب سایت تاثیر دارند.

2. داده‌ها نشان می‌دهد که اعتبار و ارزش لینک های یک وب سایت، با داشتن رتبه های بالاتر در موتور جستجرگر گوگل در ارتباط است.

3. آن محتوایی که عنوان و متنش با یکدیگر مرتبط هستند، بهتر از محتوایی که عنوان و متنش ربطی به یکدیگر ندارند عمل می‌کند. در نتیجه، تولید محتوای متمرکز که تنها در ارتباط با یک موضوع است، رتبه وب سایت را ارتقا می‌دهد.

4. طبق داده‌های این تحقیق، محتوای مفصّل و طولانی بهتر از محتوای کوتاه عمل می‌کند. لینک اول نتایج جستجوی گوگل به طور متوسط شامل ۱،۸۹۰ کلمه می‌باشد.

5. وب‌سایت‌هایی که از پروتکل HTTPS استفاده می‌کنند، راحت‌تر از وب‌سایت‌های دیگر به صفحه اول گوگل راه پیدا می‌کنند. البته این مورد چندان ما را شگفت‌زده نکرد، چرا که گوگل قبلا ارزش پروتکل‌های گوگل در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها را تایید کرده بود.

6. علی رغم همۀ حواشی که در رابطه با Schema وجود دارد، داده‌های این تحقیق نشان می‌دهند که استفاده از نشانه‌گذاری‌های Schema تاثیری در بالا بردن رتبۀ وب سایت ندارد.

7. مطالبی که حداقل از یک تصویر در متن خود استفاده می‌کنند، بهتر از مطالبی عمل می‌کنند که بدون هیچ تصویری منتشر می‌شوند. البته هیچ مدرک محکمی برای اثبات تاثیر تصویر در رتبه گوگل وجود ندارد.

8. باید بدانید که رابطه بسیار کوچکی بین استفاده از کلمه کلیدی در تگ متای عنوان و ارتقا رتبۀ وب سایت وجود دارد. این ارتباط بسیار کوچک‌تر از انتظارات ما بود. احتمالاً این موضوع به علت حرکت گوگل به سمت Semantic Search (جستجوی معنایی) است.

9. سرعت بارگذاری وب سایت فاکتور بسیار مهمی است. بر اساس داده ها و اطلاعات سایت Alexa، وب‌سایت‌هایی که سریعتر بارگذاری می شوند، نسبت به دیگر وب‌سایت‌ها رتبۀ بالاتری دارند.

10. با وجود آپدیت های متعدد گوگل (که جدیدترین آنها آپدیت پنگوئن است)، هنوز هم متنِ لینک یا انکر تکستی که دقیق و مرتبط باشد، تاثیر مستقیمی بروی رتبه بندی سایت ها دارد.

11. اطلاعات و داده ها نشان می‌دهد که بانس ریت پائین با رتبه بالا در گوگل مرتبط است.

در ادامه مطلب به بررسی دقیق‌تر برخی از این موارد پرداخته و داده‌های مرتبط با آنها را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

تعداد و تنوع بک لینک ها تاثیر بسیاری بر رنک گوگل دارد:
احتمالاً شما هم شنیده اید که اگر از یک دامنه، بک لینک های متفاوتی بگیرید، بروی رتبه وب سایت شما تاثیر منفی دارد. به عبارت دیگر، بهتر است ۱۰ بک لینک از ۱۰ دامنه متفاوت دریافت کنید تا اینکه هر ۱۰ لینک بر روی یک دامنه باشد.
طبق آنالیز و تحلیل های انجام شده، این موضوع کاملاً درست است. این تحقیق نشان داده است که دامنه های متفاوت تاثیر غیر قابل انکاری بر جایگاه یک وب سایت دارند و از مهمترین فاکتورهای سئو محسوب می‌شوند. گوگل می‌خواهد مطمئن شود که دامنه های دیگر، سایت شما را تایید می‌کنند. و هرچه تعداد این دامنه های متفاوت بیشتر باشد، گوگل بیشتر به شما توجه نشان خواهد داد. در حقیقت، تعداد و تنوع دامنه‌هایی که از آنها بک لینک گرفته‌اید، مهم ترین فاکتور سئو در بالا رفتن رتبۀ وب سایت شماست.
نتیجه‌ گیری: گرفتن بک لینک از دامنه های متفاوت برای بهبود وضعیت سئو سایت بسیار مهم است.

اعتبار و ارزش یک دامنه، تاثیر مستقیمی بر رنک گوگل در نتایج جستجو دارد:
اعتبار و ارزش کلی لینک ها (اندازه گیری شده توسط Ahrefs Domain Rating) کاملا بر رتبۀ گوگل تاثیر دارد: در حقیقت، می توان گفت که اعتبار و ارزش کلی دامنه ای که وب‌سایت شما بر روی آن قرار دارد، در بین فاکتورهای سئو، از خود محتوای وب سایت هم مهم‌تر است.
نتیجه گیری: بالا بردن تعداد بک لینک ها به وب سایت ممکن است رتبۀ دیگر صفحات شما را نیز ارتقا دهد و از فاکتورهای سئو خوب به حساب می‌آید.

انتشار محتوای عمیق، قابل فهم و مرتبط می‌تواند رتبه گوگل شما را افزایش دهد:
در اوایل ظهور علم سئو، گوگل موضوع یک مقاله یا محتوا را بر اساس کلمات کلیدی موجود در صفحات وب سایت تشخیص می‌داد. اگر یک کلمه کلیدی به تعداد X بار در صفحه نشان داده می شد، گوگل تشخیص می‌داد که این صفحه مربوط به این کلمه کلیدی می باشد.
امروزه، با وجود الگوریتم بسیار قدرتمند هامینگ برد، گوگل می تواند بدون نیاز به تکرار کلمات کلیدی‌، موضوع هر صفحه از وب سایت را تشخیص دهد.
برای آنکه توانایی گوگل در این زمینه را بهتر متوجه شوید، کافی است عبارت ” هوای تهران ” را جستجو نمایید…
عوامل موثر بر رنک گوگل

 گوگل به دنبال صفحاتی نمی‌گردد که عبارت “هوای تهران” را به عنوان برچسب دارند. بلکه موتور گوگل، آنکه شما به دنبال آن هستید را کاملاً می‌فهمد و به دنبال صفحاتی می‌گردد که جواب این سوال را به کاربران خود ارائه می‌دهند. که در این مورد، نتیجه نشان دادن هوای تهران از طریق یک سایت انگلیسی (www.weather.com) است. البته گوگل هنوز در جستجوهای فارسی همچون انگلیسی دقت خود را بالا نبرده است، اما می‌توان نشانه‌هایی از درک عمیق گوگل نسبت به موضوع جستجوها و مطالب فارسی را در نتایج جستجو مشاهده کرد.

فاکتورهای سئو و رنک گوگل


برای اینکه کاملاً به توانایی تشخیص بالای گوگل پی‌ ببرید، پیشنهاد می‌کنم حتماً چندین سوال انگلیسی هم از این موتور جستجو بپرسید. مثلاً اینکه کارگردان فیلم بازشگت به آینده که بود:

عوامل موثر در رتبه گوگل

این مساله می‌تواند تاثیر عمیقی بر بهینه سازی محتوای شما برای سئو داشته باشد. آنچه ما می‌دانیم این است گوگل ترجیح می‌دهد محتوایی را نشان دهد که یک موضوع را کامل تحت پوشش قرار می‌دهد. اما سوال اینجاست که آیا داده‌ها با این ادعای گوگل مطابقت دارند؟

برای یافتن پاسخ این سوال، وب سایت بک لینکو از ابزار MarketMuse برای تحلیل ۱۰،۰۰۰ URL استفاده کرد و مشخص شد که محتوای قابل فهم و عمیق، عملکرد بسیار بهتری نسبت به محتوای سطحی دارد.

حالا شاید بگویید که حرف زدن راجع به این موضوع ساده است. اما چگونه باید محتوایی تولید کنیم که گوگل آن را عمیق و ارزشمند تلقی کند؟ بیایید به بررسی یک مثال در مورد بازی کلش آف کلنز بپردازیم تا درک بهتری در مورد نحوه عملکرد گوگل پیدا کنیم. (بله، این بازی هنوز هم دست از سر ما و شما برنداشته است.)

سایت اپ‌گت یک سایت در زمینه برنامه‌ها و بازی‌های گوشی است که یک راهنمای کامل در مورد بازی کلش آف کلنز منتشر کرده است:

تاثیر عمق محتوا در سئو و رنک گوگل

ما این سایت را از منظر بهینه سازی داخلی مورد آنالیز قرار دادیم و نتیجه امتیاز تقریبی ۶۰ (از ۱۰۰) بود. این یعنی بسیاری مسائل سئو داخلی در این سایت رعایت نشده بود و جا برای پیشرفت بسیار بود. با اینحال در اکثر جستجوهای مرتبط با آموزش بازی کلش آف کلنز، مطلب این سایت در بین سه نتیجه اول است. آن هم وقتی که سایت‌های معتبر و پربازدیدی همچون دیجیاتو هم در این زمینه مطلب دارند؟ ساده است.

عوامل موثر بر سئو و رنک گوگل

سایت اپ گت یک راهنمی کامل و دقیق در مورد بازی مذکور منتشر کرده است و بسیاری موارد را توضیح داده است. به علاوه در صفحات دیگر این سایت نیز می‌توان در مورد این بازی مطالبی یافت. به همین دلیل گوگل به این نتیجه رسیده است که این سایت در نتایج جستجوی مرتبط با کلش آف کلنز می‌تواند برای کاربران مفید باشد.
نتیجه گیری: نگارش متون و محتوای غنی، قابل فهظم و مرتبط با موضوع می‌تواند به ارتقای رنکینگ وب سایت شما کمک کند و از فاکتورهای سئو خوب به حساب می‌آید.


محتوای طولانی تاثیر بیشتری بروی سئو و رتبه گوگل شما دارد:
آیا محتوای طولانی و کامل عملکردی بهتر نسبت به مطالب کوتاهِ ۲۰۰ کلمه ای دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال باید دوباره به سراغ اطلاعات و داده های آماری برویم. پس از آنکه صفحاتی که کم تر از ۵۱ کلمه و بیشتر از ۹۹۹۹ کلمه در محتوای خود داشتند را از داده های آماری حذف کنیم، متوجه می‌شویم صفحاتی که از تعداد کلمات بیشتری استفاده می‌کنند، نتایج بهتری از رنکینگ گوگل خود دریافت می‌کنند.
نتیجه‌ گیری: محتوای طولانی در موتورهای جستجوگر بالاتر از محتوای کوتاه قرار می‌گیرد و تعداد کلمات از عوامل موثر در سئو محسوب می‌شود. میانگین تعداد کلمات محتوای سایت های موجود در صفحه نخست نتایج جستجوی گوگل، ۱،۸۹۰ کلمه می باشد.

استفاده از کلمه کلیدی دقیق در تگ عنوان صفحه با رتبه گوگل وب سایت شما ارتباط مستقیم دارد:
از ابتدای ظهور موتورهای جستجوگر تا به امروز، عنوان سئو مهم ترین عامل در بهینه سازی داخلی یا همان On-Page Optimization بوده است. زیرا تگ عنوان شما به مخاطبان (و موتورهای جستجوگر) پیش زمینه ای کلی از موضوع مطلب شما ارائه می‌دهد. پس کلماتی که شما در عنوان سئو خود استفاده می‌کنید، باید تاثیر بسیاری بر رنکینگ وب سایت شما داشته باشند.
اما حالا که گوگل به سمت جستجوی معنایی (Semantic Search) حرکت کرده است، آیا تگ عنوان همچنان از فاکتورهای سئو به حساب می‌آید؟ پس از بررسی آمارها متوجه شدیم استفاده از کلمه کلیدی در تگ متای عنوان هنوز هم با رتبه وب سایت در ارتباط است. با این حال، میزان این ارتباط کمتر از تصور ما بود.

طبق یافته‌ها، گوگل برای درک موضوع صفحۀ شما نیازی به دیدن کلمات کلیدی دقیق در تگ عنوان ندارد. برای مثال، بیایید چند نتیجه اول برای کلمه کلیدی “طرز تهیه برنج” را مشاهده کنیم. دقت کنید که چگونه دو تا از سه نتیجه نمایش داده شده (از جمله رتبه ۱) از عبارت “طرز تهیه برنج” در تگ عنوان خود استفاده نکرده‌اند و کلمه کلیدی آنها “پخت برنج” است.

عوامل تاثیرگذار در رتبه بندی وب سایت ها در موتورهای جستجوگر

این نتایج فقط تائیدی بر این است که گوگل دیگر فقط به کلمات کلیدی اهمیّت نمی‌دهد و به جای آن سعی می‌کند موضوع مطلب شما را شناسایی کند. (و کلمه کلیدی هم در این زمینه به گوگل کمک می‌کند)

نتیجه‌ گیری: قرار دادن کلمه کلیدی در تگ عنوان به بالا بردن رتبه وب سایت شما کمک می‌کند و از فاکتورهای سئو به حساب می‌آید. با این حال، به دلیل جستجوی معنایی گوگل، تاثیر آن مانند گذشته نخواهد بود و خیلی نباید روی آن حساب کنید.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: رتبه بندی گوگل، افزایش رتبه در گوگل، فاکتورهای رتبه در گوگل
دلار: 69,829تومانبیت کوین: 98,865 دلار
698290
fa