درباره جنگنده های نسل شش بیشتر بدانید

درباره جنگنده های نسل شش بیشتر بدانید
جنگنده های نسل ششم مفهومی فراتر از نسل پنجم جنگنده های نظامی که در خدمت نیروی هوایی آمریکا و در حال توسعه کشورهایی نظیر روسیه چین یا ژاپن هستند.
جتهای نسل ششم نه تنها قابلیتهای نسل پنجمی ها مثل مداومت پروازی بسیار بالا، توان بقا در محیط های پر خطر، آگاهی موقعیتی، جنگهای شبکه محور و ادغام انسان و سیستمهای هوش مصنوعی و را بهبود می بخشند بلکه قابلیتهای ویژه ای هم برای آنها افزوده خواهد شد.
برای مثال تجهیز به سلاح لیزری، پوسته هوشمند، پیشرانه سیکل ترکیبی، استیلث فوق العاده و سیستمهای دفاع یکپارچه بخشی از این فناوری های نوین می باشد.
در حالی که دومین قدرت نظامی جهان (روسیه) هنوز درگیر توسعه جنگنده نسل پنجم خویش است، قدرت برتر تسلیحات هوایی به دنبال برنامه های خود برای دست یابی به جنگنده های نسل ششم است و از شرکتهای برتر داخلی خواسته که طرحهای خود را ارائه دهند.
برای نخستین بار در سال (۲۰۰۸) نیروی هوایی آمریکا این درخواست را مطرح کرد و متعاقب آن شرکت بویینگ دو طرح ناو نشین را در سال (۲۰۰۹) ارائه کرد و لاکهید مارتین نیز جنگنده ای برای نیروی هوایی معرفی نمود. تا کنون پنج طرح ارائه شده که چهار طرح متعلق به بویینگ و یکی برای لاکهید است.
نیروی دریایی خواستار جایگزینی سوپرهورنت و گراولرها با نسل ششمی ها در پانزده سال آینده است تا هواپیماهای جدید از عهده انجام ماموریتها در کنار اف سی و پنجهای سی و پرنده های بی سرنشین«Uclass» باشند.
نیروی هوایی امید خود را به طرح لاکهید معطوف کرده و تا سال (۲۰۳۰) قصد جایگزینی رپتورها را دارد. یا آنکه پرنده جدید را با آنها به یک ترکیب فوق مرگ آور تبدیل کند.
شرکت بویینگ در (۲۰۰۹) دو طرح بال پرنده مانند را به نیروی دریایی ارائه کرده علاوه بر سازه بال پرنده شباهتهای زیادی با هم داشتند.
من جمله هر دو فاقد سکانهای عمودی و افقی دمی هستندو کابینی یکپارچه برای دو خلبان دارند ولی یکی دارای بالهایی با با لبه فرار پس گراست و دیگری لبه فرار پیش گرا همانند “F_22” است.
با ورود این عجایب دنیای هوانوردی نبردهای آینده بیشتر شبیه به فیلمهای علمی تخیلی آینده نگرانه خواهد شد که بارها آنها را دیده ایم. نمونه بارز این فیلمها، استیلث است که سر و صدای زیادی به پا کرد و می توان آنرا تجسم عینی وجود نسل ششمی ها تلقی کرد.

شرکت قدرتمند لاکهید مارتین نیز در سال (۲۰۱۲) طرح نسل ششمی خود را ارایه داد که انصافا از طرح بویینگ بهتر به نظر می رسید چون ظاهری بسیار شبیه به (YF-23) شرکت نورث روپ داشت که در رقابت (ای تی اف) که قبلا بحث آنرا مطرح نمودیم از اف بیست و دو شکست خورده بود ولی قابلیتهای زیادی داشت.
طرح لاکهید ظاهری فوق العاده دارد و از بدنه ای صاف و کشیده با سکانهای عمودی کاملا خوابیده که کار سکان افقی را نیز انجام میدهد و کاملا متحرک است بهرمند است. همچنین ورودی هوای پیشران هایش در دو طرف بدنه درست در ریشه های بال ادغام شده که برای اولین بار است که طرحی از این آرایش استفاده می کند و سازه بالهای اصلی نیز کاملا جدید است و بین سایر هواپیما ها نظیر ندارد و بسیار پنهان کار به نظر میرسد.
البته از بعد پنهانکاری راداری اگر چه سطح مقطع جت های نسل ششم هنوز تعیین نشده ولی میتوان حدس زد که مقطع راداریشان کمتر از یک میلیمتر مربع معادل منفی پنجاه تا شصت دسیبل متر باشد، به عنوان مثال ده تا صد برابر از اف بیست و دو پنهان کارتر.و این پنهانکاری باید در انواع طیفهای فرکانس راداری منظور شود.
مشکل آثار مادون قرمز نیز به شیوه ای بنیادین و با توسل به موتورهای سیکل ترکیبی که بازده بالا و حرارت اندکی تولید میکنند باید مرتفع شود.
جنگنده های نسل ششم خواهند توانست مانند فیلمهای علمی تخیلی از طریق پوسته هوشمند و فناوری تفاوت نوری بین جنگنده و پس زمینه خود را از دید بصری مخفی کنند.
از دیگر قابلیتهای نسل ششمی ها میتوان به ادغام رادار در پوسته دماغه و حتی سایر بخشهای بدنه مثل بالهاست که در ترکیب با فناوری کاهش دید بصری جتهای نسل ششم را صاحب پوسته هایی هوشمند و ورای تصور میکند.
از دیگر توانمندیهای قطعی نسل ششمی ها میتوان قابلیت خود ترمیمی را نام برد بدین معنی که مثلا اگر بال راست مورد اصابت قرار گیرد و سطوح متحرکش نابود شود سیستم مرکزی آسیب را شناسایی کرده و حرکات بال چپ و سکانها را تعدیل کرده و مجددا جنگنده را به حالت تعادل باز میگرداند.
قابلیت دیگر این نسل تجهیز به سطح بالایی از هوش مصنوعیست تا در انجام برخی وظایف به خلبان کمک کند یا در صورت بروز هر مشکلی برای خلبان هدایت جنگنده یا ماموریت را به عهده گیرد.این توانایی اگر چه الان نیز وجود دارد ولی در آینده محدودیتهای کنونی رفع خواهد شدو میتوان هواپیما را با یا بدون خلبان به ماموریت فرستاد که واقعا فوق العاده است.

جنگنده های نسل پنجمی آمریکا اگر چه قادر به ارتباط کامل با یکدیگرند ولی هنوز در روابط خود با نسلهای گذشته مشکلات کوچکی دارند ولی در نسل ششم این محدودیتها به کلی از بین خواهد رفت و بطور کامل نیرویی شبکه محور را در اختیار کاربران قرار میدهد.
با وجود فناوریهای مدرن نسل ششمی ها وقتی هواپیما وارد منطقه خطر میشود نقش یک حسگر تمام عیار متحرک را ایفا میکند چنین پرنده ای مانند یک هواپیمای جاسوسی حجم عظیمی از اطلاعات را گردآوری میکند لذا باید بتواند این اطلاعات ارزنده را با دیگر پرنده های خودی به اشتراک بگذارد.
مورد دیگر توسعه سیستمهای جدید برای ناوبری نسل ششمی هاست اگر چه«GPS»اکنون وجود دارد ولی امروزه برخی کشورها توانایی منهدم کردن ماهواره ها را دارند و قادرند با انهدام ماهواره«GPS»در مدار زمین این سیستم را با مشکلات جدی مواجه کنند.لذا نسل ششمی ها باید از سیستم ناوبری جدیدی استفاده کنند که در صورت لزوم بتوانند بدون هیچ مشکلی مسیر یابی های صحیح را انجام دهند.
مورد بعدی سیستمهای جنگ الکترونیک است که نسل ششمی ها به پیشرفته ترین نوع تهاجم الکترونیکی و جنگهای سایبری مجهز خواهند شد تا علاوه بر نفوذ آسان به آسمان دشمن توانایی مغلوب کردن کل سیستمهای شناسایی آنها را نیز داشته است.
جنگنده های نسل ششم از تکنولوژی پیشرانهای چند منظوره قابل انطباق بهره خواهند برد.توسعه این موتورها که عملکردش مبتنی بر سیکل ترکیبیست در سال(۲۰۱۲)آغاز شده وطبق پیشبینی ها تا(۲۰۲۰)تولید خواهد شد و زمانی که جنگنده های جدید آماده آزمایشات شوند موتورها نیز در دسترس خواهد بود.
تفاوت این موتورها با نسل گذشته این است که موتورهای قبلی عملکرد ویژه خود را تنها در یک نقطه از پرواز نشان میدهند اما نسل جدید با سیکل متغییر به وسیله فن متغییر میتواند در تمامی شرایط بالاترین سطح عملکرد را به نمایش گذارد.کنسرسیومی از دو شرکت بزرگ جنرال الکتریک و پرت اند ویتنی مسولیت تولید این پیشرانه را به عهده گرفته اند.

نسل ششمی ها علاوه بر سلاح های مدرن امروزی که متشکل از انواع موشکها و بمبهاست باید به جای توپ تیر بار دماغه از توپهای لیزری استفاده کنند که شرکتهای بزرگی از سالهای دور مشغول تحقیق و توسعه آن هستند که با مطرح شدن طرح نسل ششمی ها موظف به توسعه توپ لیزری برای این جنگنده ها شده اندکه تا سال (۲۰۳۰) وعده عملی شدن طرح را تضمین کرده اند.
برای این منظور سه نوع لیزر در دستور کار قرار گرفته که به ترتیب لیزر کم قدرت برای نشانه گیری اهداف زمینی و سوزاندن حسگرهای دشمن،میباشد.

گونه دوم لیزرها با قدرت متوسط برای انهدام یا کور کردن موشکهای مهاجم که با سمت جنگنده می آیند و سوم لیزر با قدرت بالا که امکان درگیری مستقیم با اهداف زمینی و هوایی را خواهد داشت.این تسلیحات باید توانایی کار کرد در ارتفاع بیست کیلومتری و سرعت دو و نیم ماخ را داشته باشند.
علاوه بر سیستمهای لیزری نسل ششمی ها باید به مهمات جدید کوچکتر و دقیق تر در تعداد زیاد و نیز تسلیحات هایپر سانیک با سرعت ماورا صوت یعنی سرعت بالای پنج ماخ و بیشتر نیز مجهز شوند.
جذابیتهای نسل ششم و توانایی های آن باید بقدری باشد که نسل پنجمی ها توانایی نزدیک شدن و رقابت با آن را نداشته باشد و این نسل آنقدر در نبردهای آینده برتری خواهد داشت که کشورهای دیگری همچون ژاپن،چین و حتی روسیه که هنوز در تلاش برای ساخت نسل پنجمی های خود هستند نیز طرحهایی برای نسل جدید در دست دارند.
هرچند که ایالات متحده خیلی زودتر از همه کشورهای صاحب تکنولوژی که قادر به ساخت هواگردها هستند کار روی نسل پنجمی هایش را تکمیل کرده و هواپیماهایش در حال پرواز و عملیات هستند ولی هنوز چند کشور انگشت شمار دارنده این نوع فناوری در گودال نسل پنجم گیر کرده اند.
با توجه به پیشرفتهای بسیار سریع و نجومی ایالات متحده، تا پرنده های نسل پنجم دیگر کشورها به عرصه برسند آمریکایی ها برگ دیگری رو کرده و بازی نبردهای هوایی آینده را در دست خواهند گرفت.
با توجه به تصاویر منتشر شده پرنده های چین،ژاپن و روسیه مشخص میشود که، آنها نیز دست به کار شده اند و به دنبال تکنولوژیهای نوین ساخت جنگنده های فوق مدرن هستند.به محض پایان پروژه های نسل پنجمشان به سرعت کار روی نسلی نو را آغاز خواهند کرد تا در این بازی خطرناک از پیش بازنده نباشند.
هنوز مانند دستورات پروژه ای ایالات متحده مشخص نیست که دیگر کشورها از چه تکنولوژی هایی قصد استفاده دارند اما تصاویر منتشر شده نشان میدهد آنها در تلاش برای رسیدن به این هواپیماهای فوق پیشرفته برای دفاع از خاک خویش هستند.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: جنگنده های نسل شش، جنگنده های نسل شش
دلار: 72,460تومانبیت کوین: 95,553 دلار
724600
fa