5 گام برای خواب شیرین نوزادان شما

نویسنده: گرامرلی
1398/10/25   20:22
تحقیقات نشان می دهد که رفته رفته میزان خواب ما نسبت به گذشته کمتر می شود. یعنی ما ساعت‌های کمتر و کمتری را نسبت به میانگین خواب می خوابیم. احتمالا فرزندان ما هم در مقایسه با زمانی که والدین ما و حتی خود ما در هنگام کودکی می خوابیدیم، کمتر می خوابند.
5 گام برای خواب شیرین نوزادان شما

این کار بر اساس نوشته پترو تام (صاحب Goodnight Baby) کاملا امکان پذیر هست!

ویلیام بلیک میگوید: "صبح فکر کنید. ظهر فعالیت کنید. عصر بخورید. شب بخوابید. " اگر این شعار باعث می شود که شما از خودتان ناامید شده و مشتاق شوید تا حداقل برای یک روز هم که شده آن را امتحان کنید، ما هوای شما را داریم. خوابیدن همه چیز را تحت تأثیر قرار می دهد - از اشتهای ما برای غذا خوردن گرفته تا توانایی پردازش اطلاعات و ... - بنابراین بگذارید تا این مسئله را برای شما شفاف کنیم.


تحقیقات نشان می دهد که رفته رفته میزان خواب ما نسبت به گذشته کمتر می شود. یعنی ما ساعت های کمتر و کمتری را نسبت به میانگین خواب - که شامل میانگین خواب والدین، خود ما، و بچه هایمان است - میخوابیم. احتمالا فرزندان ما هم در مقایسه با زمانی که والدین ما و حتی خود ما در هنگام کودکی میخوابیدیم، کمتر می­خوابند. تقریبا یک سوم از زندگی ما در خواب سپری می­شود. خوابیدن باعث افزایش تمرکز ، توجه ، تصمیم گیری ، خلاقیت ، مهارت های اجتماعی ، تندرستی روحی و سلامت جسمی می شود و در عین حال باعث کاهش تغییرات خلق و خو ، استرس ، عصبانیت و تنش می شود. برایمان خیلی مهم است که کودکانمان بتوانند خواب راحتی داشته باشند، تا جایی که ممکن است خودمان را هم در نظر نگیریم. عادتهای خوب خواب را باید از بدو تولد آموخت. تحقیقات نشان داده است کودکانی که هنگام خوابیدن برای خواب رفتن تقلا می­کنند، در بزرگسالی با عادات کمبود خواب مواجه می شوند. گرچه ممکن است غیرممکن به نظر برسد ، اما در پنج گام می توان به استراحت و خواب شب خوب رسید.



گام اول: روند خوابیدن را به یک روال همیشگی درآورید.


یک سوال همیشگی که مطرح می شود این است که داستان خواب و حمام واقعیت دارد؟

خوشبختانه یک مطالعه در دانشگاه سنت جوزف در ایالت کالیفرنیا داستان فوق را ثابت کرده است. این داستان می گوید که اگر کودکان قبل از خوابیدن، استحمام داشته باشند و به صورت یک روال مداوم در بیاورند، سریعتر خواهند خوابید و در رختخواب خود بیداری کمتری را خواهند کشید. بنابراین شما باید به کودکان خود در این امر کمک کنید لذا از همان ابتدا دو نکته مهم را همیشه رعایت کنید و به یاد داشته باشید این مراحل باید بصورت یک روند روزانه، همیشه تکرار شوند:


نکته اول: اول از همه باید بدانید که این مرحله باید خیلی کوتاه باشد و کل مراحل نهایتاً 30 دقیقه بیشتر طول نکشد. به کودک خود قبل از حمام بردن، غذا بدهید. سپس یک حمام خوب و آرامش بخش به کودک خود هدیه کنید. قبل از خوابیدن مواد قندی و کافئین را ممنوع کنید و از قرار گرفتن کودک در مقابل هر صفحه نمایش (تلویزیون ، رایانه، تبلت، تلفن همراه) خودداری کنید.


نکته دوم: همیشه این روال را ثابت نگه دارید و کارهای مشابه را به همان ترتیب همیشگی انجام دهید تا کودک شما بداند که انتظار چه چیزی را باید بکشد و همان انتظار را از شما داشته باشد.



گام دوم: خوابیدن در هنگام روز را فراموش نکنید


اگر شما هم این تفکر عامیانه مردم را دارید که اگر کودک خود را در طول روز بیدار نگه دارید باعث می شود تا بچه شما در هنگام شب راحت بخوابد، سخت در اشتباه هستید. باید بدانید که خوابیدن در روز در واقع خواب شبانه را القا می کند. بنابراین مطمئن شوید که کودک شما در طول روز میخوابد و باید خواب او متناسب با سن خودش باشد. همچنین برای چرت زدن به هنگام روز نیز، یک سری کارهای روتین و همیشگی را انجام دهید تا مغز کودک بفهمد وقت خوابیدن در راه است. محیط خواب کودک را تا حد امکان آرام و تاریک نگه دارید و سعی کنید عوامل حواس پرتی بوجود نیاید. برای خوابیدن هنگام روز از محیط خوابیدن هنگام شب استفاده نکنید چون در آن صورت احساس خواهند کرد که شما میخواهید به زور آنها را بخوابانید.



گام سوم: اجازه دهید کودک به اندازه کافی بیدار باشد - نه بیشتر و نه کمتر


کودکان و نوزادان خیلی سریع بیش فعال می شوند و یک مغز بیش فعال - مغزی که بیشتر از حدِ توانایی خود، فعالیت داشته است - هنگامی که موقع خوابیدن برسد، به سختی خواهد خوابید یا اصطلاحا خاموش خواهد شد. حواستان باشد که فرزند خود را بیشتر از مدت زمانی که می تواند بیدار ماندن را تحمل کند، بیدار نگه ندارید. همیشه کودک خود را تماشا کنید و علائمی را که او از خود بروز می دهد که نشانگر بیش فعالی مغز او است را دریابید. زیرا این علائم در همه کودکان با هم متفاوت هستند. برخی از نوزادان هنگام خستگی بیش از حد خمیازه می کشند، در حالی که برخی دیگر پشت خود را قوس میدهند یا گریه میکنند. سعی کنید زمان طلایی را پیدا کنید. آن زمانی که کودک می تواند بیدار بماند و میزانی از خستگی را تحمل کند ولی بیش از اندازه خسته نشود. مثلاً برای برخی از نوزادان، بین شاد شاد بودن و کج خلقی محض بودن فقط 10 دقیقه فاصله است.



گام چهارم: به زود خوابانیدن بچه اعتقاد داشته باشید


برخلاف تصور برخی از افراد که هر چه فرزندتان را دیرتر به رختخواب بگذارید، آنها راحت تر و بهتر می خوابند، خواباندن دیرهنگام آنها هیچ کمکی به بهتر خوابیدن آنها نمی کند. بهتر است کودک را زودتر (حدود ساعت 7 بعد از ظهر) به رختخواب بگذارید تا با ریتم های شبانه روزی طبیعی بدن او (چرخه بیداری و خواب ما) و فرآیندهای متابولیکی که به خواب کمک می کند ، متناسب باشد. مطمئن باشید که فرزند شما هر چقدر در زمان شیرخوارگی میزان کافی از خواب را تجربه کند، زمان کافی برای رشد مغز او به وجود خواهد آمد. دیر خوابانیدن فرزندتان (همانطور که ممکن است فکر کنید جایزه دیر خوابانیدن آنها، دیر بیدار شدن آنها در روز بعد است) تاثیر معکوس خواهد داشت و باعث می شود که حتی او زودتر از خواب بیدار شود.



گام پنجم: اجازه دهید تا خودشان بخوابند


احتمالا بزرگ ترین اشتباه والدین این است که به فرزندان خود اجازه نمی دهند که خود به خود به خواب بروند. خوابیدن هم مانند راه رفتن و صحبت کردن یک مهارت به حساب می آید و یک فرآیند طبیعی است که اگر شرایط و محیط مناسب فراهم شود به توسعه آن خواهد انجامید. از همان ابتدا فرصت دهید تا کودک شما بدون کمک گرفتن از لالایی، تکان دادن، موسیقی و یا حتی غذا دادن و تنها با احساس خود برای خوابیدن، بخوابد. در آینده، فرزند شما خود به خود بدون آنکه او را تکان دهید یا لالایی برایش بگویید، خواهد خوابید و شما از این موضوع شگفت زده خواهید شد. زیرا او آموخته است که چگونه خودش آرام بخوابد.


آیا رفتار کودک من عادی است؟


باید بدانید که برای اینکه کودک شما به کودکی که میتواند خوب بخوابد تبدیل شود، هیچ راز پنهانی وجود ندارد. خوابیدن باید همیشه از منظر و نگرش جامع مورد ارزیابی قرار بگیرد. همه چیز از تغذیه گرفته تا قرار گرفتن در معرض نور، در خوابیدن موثرند. در کل هر آنچه که طیف وسیعی از عوامل موثر بر یک خواب طبیعی نامیده می شوند در فرایند خواب و داشتن یک خواب مفید دخیل هستند. باید بدانید هیچ دو نوزاد شبیه هم نیستند. این به این معنی است که برخی از توصیه ها ممکن است برای بعضی از نوزادان جواب بدهد و برای دیگر نوزادان جواب ندهد. با این حال داشتن یک اراده برای شروع عالی و بزرگ در خصوص خواب کودکمان، هیچ ضرری ندارد.

کودک من چقدر باید بخوابد؟

سن کودک

تعداد چرت ها

زمان کل چرت ها

زمان کل خوابیدن در شب

زمان کل خوابیدن در شبانه روز

از تولد تا سه ماهگی

4 تا 5 بار

6 تا 9 ساعت (30 تا 50 دقیقه برای هر چرت)

11 تا 12 ساعت

16 تا 18 ساعت

سه تا شش ماهگی

3 بار

3 تا 5 ساعت (30 تا 60 دقیقه برای هر چرت)

11 تا 12 ساعت

15 ساعت

شش تا 12 ماهگی

2 بار

2 تا 4 ساعت (30 تا 60 دقیقه برای هر چرت)

11 تا 12 ساعت

14 ساعت

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: خواب نوزاد
دلار: 80,270تومانبیت کوین: 95,523 دلار
802700
fa