آیا تحقق « جهش تولید » در کشور امکان پذیر است؟

نویسنده: طلیعه بهار
1399/01/18   16:37
سال 1399 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید» نامگذاری شده است حال سئوالی که مطرح می شود اینکه با توجه به تحریم های حداکثری دشمن، فشارها و محدودیت های بین المللی، کاهش فروش نفت، بحران کرونا، رکود اقتصادی و غیره آیا تحقق این شعار امکان پذیر است یا خیر؟
آیا تحقق « جهش تولید » در کشور امکان پذیر است؟

بطورکلی در پاسخ به این پرسش اساسی باید گفت با توجه به ظرفیت های اقتصادی کشور در حوزه های مختلف از قبیل صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات، ترانزیت و بسیاری موارد دیگر و همینطور برخورداری از جوانان با استعداد، خلاق، مبتکر، نخبه و کارآمد می توان جهش تولید را به معنای واقعی محقق کرد مشروط به اینکه از همه داشته ها، آموخته ها و تجربه ها در این مسیر بکارگیری شود و در ضمن نگاه ها، دیدگاه ها، تصورات و باورها تغییر پیدا کند.

شعار سال به رغم تمامی موانع و مشکلات قابل تحقق است به شرط اینکه مسئولان، فعالان اقتصادی و حتی مردم نخواهند بر بستر قبلی حرکت کنند.

این شعار تحقق پذیر است مشروط بر اینکه به جوانان میهن اسلامی بیش از گذشته میدان داده شود چون تحقق جهش تولید جز با تاکید بر گسترش سرمایه اجتماعی، توجه به ظرفیت های داخلی و اتکا به جوانان نخبه، متخصص و کار آمد امکان پذیر نخواهد بود.

تحقق شعار سال امکان پذیر است به شرط اینکه پیشرفت فنی بیش از گذشته در کشور مورد توجه قرار گیرد چون لازمه جهش تولید است.

شرایط تولید را باید به لحاظ فناوری متفاوت از گذشته تعریف کرد اگر این اتفاق بیفتد آنگاه بازارهای جهانی بیشتر به روی کشور ایران باز خواهند بود.

تحقق شعار سال امکان پذیر است مشروط به اینکه فعالیت انسان های متخصص و سرمایه گذار با فرهنگ تلاش و کوشش توام و در عین حال به نظرات بدنه کارشناسی، افراد صاحب نظر، خبره و دانا توجه شود.

تحقق جهش تولید میسر است به شرط اینکه به نکات و الزاماتی همچون مبارزه با فساد در سیستم اداری ، رانت زدایی، حذف قوانین دست و پاگیر، مبارزه با قاچاق کالا، توجه به اصل شایسته سالاری، حذف بروکراسی کاذب اداری، تسهیل در صدور مجوزها، حمایت مالی از تولیدکنندگان، ترغیب و تشویق مردم به مصرف کالاهای ایرانی، افزایش کیفیت تولیدات ساخت داخل به منظور بازارپسندی بیش از گذشته توجه کرد.

حذف موازی کاری ها، تخصیص بهینه منابع دولتی در راستای افزایش کارایی، اعتماد به بدنه کارشناسی، حذف قوانین و مقررات مخل کسب و کار، هدایت سرمایه های سرگردان جامعه به سمت بخش های مولد به خصوص تولید، توجه به اصل شفافیت، توسعه دولت الکترونیک، تجدیدنظر در نظام مجوزدهی، اصلاح نظام اداری، تغییر نگاه حاکمیت به سرمایه گذار و تولید کننده، اتحاد و پای کار بودن سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه، تغییر قوانین سرمایه گذاری، اتخاذ تصمیمات شجاعانه، میدان دادن به بخش خصوصی واقعی و غیره از دیگر مولفه های مهمی که می تواند در راستای تحقق شعار سال بسیار نقش آفرین باشد.

متاسفانه مسئولان و مدیران در کشور خیلی حرف می زنند تا اینکه بخواهند با همدیگر کارکنند خیلی وقت ها نیز انرژی های همدیگر را در حوزه های سیاسی و اجرایی خنثی می کنند از این رو می طلبد در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال جهش تولید مزین شده همه پای کار بیایند و در این مسیر به معنای واقعی تلاش کنند.

جهش تولید برکات زیادی از جمله اشتغال افزایی، رشد اقتصادی، کاهش نرخ تورم و بیکاری، رونق بخشی به صادرات غیر نفتی، ارزآوری، رفاه عمومی و غیره دارد ازاین رو نامگذاری سال 99 را باید به فال نیک گرفت و با جان و دل در راستای تحقق اهداف آن تلاش و کوشش کرد.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: جهش تولید،سال جهش تولید
دلار: 72,333تومانبیت کوین: 95,109 دلار
723330
fa