هوش کارآفرینی و مهارتهای لازم برای شروع کارآفرینی

1399/02/12   18:44
در سال 1928 بود که آقای ژوزف شومپیتر اعتقاد داشت که کارآفرینی رابطه نزدیکی با نوآوری دارد و در واقع عصاره کارآفرینی را در درک و بهره برداری از فرصتها دانست. بی شک کارآفرینی موضوعی است که امروزه به شدت به آن احتیاج داریم و باید بررسی کنیم که چگونه آن را بوجود آوریم.
هوش کارآفرینی و مهارتهای لازم برای شروع کارآفرینی

در عصر امروز کارآفرینان افرادی هستند که اقتصاد و سازمانها را زنده نگه می دارند و کمبود آنها در بسیاری از سازمانهای دولتی ما به شدت احساس می شود. برای داشتن و بوجود آوردن کارآفرینی؛نوآوری است که یکی از ملزومات آن محسوب می شود و نوآوری را می توان به 5 شیوه ارائه داد:

1- معرفی یک کالای جدید

2- به کار گیری یک شیوه ی جدید برای تولید یک محصول قدیمی

3- ایجاد یک بازار جدید برای یک محصول موجود

4- کشف و به کارگیری یک منبع جدید برای تامین مواد اولیه

5- ایجاد یک ساختار جدید برای یک صنعت موجود

اما در واقع کارآفرینی در عصر حاضر دستخوش تغییرات فراوانی شده و می توان کارآفرین را به فردی نسبت داد که به واسطه ی تغییر سبک زندگی، ابتدا خود را آنقدر توانمند کند که بتواند کسب و کاری را برای خود راه اندازی کرده و آن را مدیریت کند. بعد از آن با تفکر و عمل گرایی نوآورانه و خلاقانه، ایده و فرصتی را پیدا یا ایجاد نماید تا بتواند با پذیرش ریسک و با وجود حداقل منابع، ارزش آفرینی کند و برای توسعه ی کار خود برای دیگران نیز اشتغال زایی کند.

دو مهارت برای کارآفرین شدن

کارآفرینان موفق دارای ویژگی ها و مهارتهایی هستند که توانسته به آنها کمک کند تا بتوانند مسیر کارآفرینی را به بهترین شکل ممکن طی کنند. متخصصان و محققان امر کارآفرینی بر این باور هستند که دو نوع مهارت نرم و مهارت سخت، لازمه ی شروع کارآفرینی می باشند.

مهارتهای نرم

شامل مهارتهایی می شوند که کمک می کنند تا کارآفرینان بتوانند روابط مستحکم تری با اعضای تیم و سایر افراد داشته باشند. مهارتهای نرم شامل انواع مهارتهای فردی و بین فردی مانند خودآگاهی، هدف گذاری و مدیریت زمان و ... می شوند.

مهارتهای سخت

مهارت های سخت هم شامل مهارتهایی است که کارآفرین برای مدیریت کسب و کار خود نیاز دارد تا آنها را فرا بگیرد. مهارتهایی مانند حسابداری، نگارش طرح کسب و کار، فنی و مهندسی و ... که بخشی از این مهارتها به شمار می آیند. هر کارآفرین بی شک به کاری تسلط دارد یا تخصصی را در زمینه ای فرا گرفته است. این تخصص و تسلط بر موضوع، همان مهارت سختی است که یک کارآفرین به آن نیاز دارد. این نکته حائز اهمیت است که بیان کنیم برای شروع کارآفرینی هم مهارت نرم و هم مهارت سخت، هر دو به یک اندازه مهم و لازم می باشند.

هوش کارآفرینی

می توانیم این طور بیان کنیم که هوش کارآفرینی مجموعه ای از مهارتهای نرم و ذهنی است که کارآفرینان می توانند آنها را یاد گرفته و در خود نهادینه کنند، تا بتوانند در مسیر سخت کارآفرینی با کمک آن توانمندی ها بر موانع فائق آیند.

هوش کارآفرینی می تواند در هر فردی ایجاد شود. هر فردی که تمایل داشته باشد وارد دنیای کارآفرینی شود می تواند آن را فراگیرد. هوش کارآفرینی باعث تغییر سبک معمولی زندگی انسان شده و همچنین باعث ارتقاء سطح زندگی افرادی می شود که تمایل دارند سبک زندگی بهتری نسبت به گذشته داشته باشند.

راهکارهای هوش کارآفرینی

پیشنهادها و راهکارهایی وجود دارد برای اینکه بتوان هوش کارآفرینی را در کسب و کار و سبک زندگی شخصی استفاده کرد

1- دید مهارتی؛ یعنی با نگاهی متفاوت نسبت به گذشته بررسی کنید که افراد موفق چه مهارتهایی را برای موفقیتشان به کار گرفتند.

2- پرورش مهارتها؛ یعنی عادات جدیدی را در خود ایجاد کنیم که این عادتها باعث رشد و ارتقای سبک زندگی و کسب و کار ما شوند.

3- مطالعه ی روزانه؛ از مهمترین اموری است که یک کارآفرین می بایست انجام دهد. چرا که مطالعه ی روزانه باعث افزایش دانسته ها و اطلاعات شده و کمک شایانی به کارآفرین و مجموعه ی او خواهد کرد.

4- مهندسی معکوس؛ به این معنا که افرادی که می خواهند مهارتی را در خود پرورش دهند می بایست افرادی را پیدا کنند که دقیقا همان مهارت را دارا هستند و آنها را مورد بررسی قرار داده و در خود بازآفرینی کنند.

مهارتهای لازم برای شروع کارآفرینی

1- خودشناسی؛ اولین مهارتی است که باید آن را فرا گرفت. باید به دنبال این بود که ابتدا از خودتان شروع کنیدو خودتان را بشناسید تا بتوانید با شناخت دنیای اطراف خود، آگاهانه تر و توانمندتر یک کارآفرینی شکوفا داشته باشید.

2- مقصد گزینی؛ در واقع همان هدف گذاری است که به واسطه ی یک هدف گذاری هوشمند می توان درصد موفقیت بیشتری در انجام کارآفرینی داشت.

3- خود مدیریتی؛ مهارتی است که هوش کارآفرینی توجه ویژه ای به آن دارد، چرا که تاثیری مثبتی در موفقیت کارآفرینان خواهد داشت.

مهارتهای دیگری همچون خوب نوشتن، خوب صحبت کردن، شبکه سازی و انجام کارهای تیمی نیز وجود دارند که با فراگیری آنها می توان یک کارآفرینی موفق و شکوفا را آغاز نمود.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: کارآفرینی،هوش کارآفرینی
دلار: 79,430تومانبیت کوین: 92,984 دلار
794300
fa