تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر دنیای صنعت تلفن همراه

1399/02/17   17:17
شیوع کووید 19 یا همان ویروس کرونا،تاثیرات زیادی بر تمام دنیا و بخصوص بر صنعت تلفن های هوشمند گذاشته و نقل و انتقالات و تولیدات آن را با مشکلاتی روبرو کرده است. حال بررسی خواهیم کرد که افزایش چشمگیر مبتلایان به این ویروس چه تاثیری در صنعت تلفن های هوشمند ایجاد خواهد کرد.
تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر دنیای صنعت تلفن همراه

با اینکه در روزها و هفته های اول اغلب مبتلایان به کرونا از کشور چین بودند، اما این ویروس با سرعت باورنکردنی و چشمگیر به دیگر مناطق دنیا نیز شیوع پیدا کرد، بطوریکه هم اکنون کشورهای اروپایی مانند اسپانیا و ایتالیا بیش از پیش درگیر این بیماری شده اند. آمارهای ارائه شده از سایر مناطق جهان مانند ایالات متحده ی آمریکا، ایران، کره جنوبی و ... بسیار نگران کننده است. کرونا تاکنون چند صد هزار نفر از مردم سراسر دنبا را به کام مرگ کشانده است.

هنوز پرسش های بی پاسخ بسیاری در مورد کووید 19 وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت وضعیت همه گیری را برای این ویروس اعلام کرده و با ارائه پیامهای متفاوت از تمامی مردم دنیا خواسته که بهداشت فردی را برای مقابله با این ویروس در اولویت قرار دهند. اما همه گیری این ویروس، تاثیرات بسیاری بر اقتصاد جهان به ویژه تاثیر پایدار و وسیعی بر بازار تلفن های هوشمند گذاشته است.

اختلال در زنجیره ی تامین، افزایش قیمتها، تاخیر در روند تولیدات، لغو و کاهش عرضه ها، کاهش یافتن رویدادهای بازاریابی و توقف کارها می تواند از جمله تهدیدات بزرگ اقتصادی باشند. تمامی این مسائل از پیامدهای شیوع این ویروس و آثار آن بر صنعت تلفن های هوشمند می باشد که سالهای پیش رو در این صنعت را با تغییرات گسترده ای همراه خواهد ساخت.

اختلال در زنجیره ی تامین

شیوع ویروس کرونا به شدت به زنجیره ی تامین سراسری تلفن های هوشمند و دیگر دستگاهها آسیب وارد کرده است. چین یکی از کشورهایی است که بیشترین خسارت را در ای زمینه دیده است، زیرا بخش زیادی از قطعات الکترونیکی در این کشور تولید می شوند، اما خطوط تولید دیگر کشورها نیز دچار بی نظمی و اختلال شده است. این صنعت به شدت به شبکه ی به هم پیوسته ای از خطوط تولید وابسته است، بنابراین هر گونه حادثه و اتفاق محلی می تواند پیامدهای غیرمنتظره ای را در پی داشته باشد.

کشور چین تاکنون بیشترین آمار ابتلا به کووید 19 را به خود اختصاص داده است و دولت این کشور با اقداماتی مانند قرنطینه ی عمومی و استقرار افراد در منازل و تعطیلی تمامی صنایع، اقدامات زیادی را برای کاهش سرعت شیوع این ویروس انجام داده است.

شرکت Faxconn به عنوان شناخته شده ترین مونتاژکننده ی تلفن های هوشمند، در فوریه ی سال 2020 به مدت چند هفته کارخانه های خود در چین را تعطیل کرد و اکنون مدعی است که دوباره تولیدات خود را در واحدهای چینی از سر گرفته است. یکی از تحلیلگران پژوهشی ارشد ردیابی دستگاه تلفن هوشمند در چین می گوید : کمبود در قطعات، تعطیلی کارخانه ها و قرنطینه و قانون گذاری ها و محدودیت های رفت و آمد همه از موانعی برای تولید و عرضه ی تلفن های هوشمند هستند. اما باید دید شیوع این ویروس در نهایت چه تاثیری بر زنجیره ی تولید خارج از مرزهای چین می گذارد.

افزایش قیمت یا تاخیر در عرضه

در حال حاضر مشکلات تولید به شدت بر قیمت برخی از تلفن های هوشمند تاثیر گذاشته است. برای مثال به دلیل شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر زنجیره ی تولید کشور چین، قیمت تلفن هوشمند شیائومی ردمی نوت 8 در هند، افزایش داشته است. این اتفاق ممکن است برای بسیاری از تلفن های هوشمند در روزها و هفته های آینده رخ بدهد. در حال حاضر اطلاعات بسیار کمی در رابطه با تاخیر در عرضه ی تلفن های هوشمند شرکتهای بزرگ به دلیل شیوع کرونا وجود دارد.

با وجود تمامی این مسائل، از سوی دیگر به روز رسانی های نرم افزاری تلفن های هوشمند نیز با تاخیر روبرو شده اند. شیائومی اخیرا از تاخیر در بروزرسانی اندروید 10 برای تلفن هوشمند Mi A3 خبر داد که قرار بود در اواسط ماه فوریه منتشر شود. این شرکت دلیل این تاخیر را شیوع ویروس کرونا دانست.

شرکتهای بیشتری تولید تلفن هوشمند را به خارج از کشور چین منتقل می کنند.

ویروس کرونا، بعد از فروکش کردن جنگ تجاری، معیار دیگری برای ارزیابی وابستگی شرکتهای الکترونیکی به بخش تولید در چین است. برخی شرکتها در حال حاضر به دنبال کاهش وابستگی به صنایع چینی هستند. برای مثال شرکت گوگل، از کارخانه های تایلندی برای تولید دستگاههای خانه ی هوشمند کمک خواهد گرفت. با این حال انتقال کل زنجیره ی تولید قطعه از کشور چین، کار بسیار دشواری است.

لغو نمایشگاه ها و رویدادهای خبری

در اواسط ماه فوریه، انجمن جهانی ارتباطات سیار (GSMA)، نمایشگاه تجاری کنگره ی جهانی موبایل 2020 در بارسلونا را به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا لغو کرد. این انجمن به دنبال لغو MWC2020 ، اولویت هایی مانند ادامه ی خدمت رسانی به صنعت ارتباطات راه دور و فعالسازی 5G را لحاظ کرد.نمایشگاههای تجاری دیگری مانند همایش توسعه دهندگان بازی در سانفرانسیسکو نیز لغو شده یا به تعویق افتاده اند. با این وجود، ازبین رفتن مشاغل بر ار لغو نمایشگاهها و رویدادها هم اجتناب ناپذیر است.

رکود اقتصادی جهانی؛بدترین سناریو

تاکنون به آثار مستقیم ویروس کرونا بر صنعت تولید تلفن های هوشمند اشاره شد؛ اما بزرگترین و مخرب ترین تاثیر آن، آثار غیرمستقیم ناشی از رکود اقتصادی در جهان است. اگر شیوع این ویروس در ماهها و فصل های پیش رو به همین شکل ادامه داشته باشد، پیامدهای اقتصادی وسیع تر و گسترده تری را به همراه خواهد داشت.

با وجود تمام نکات ذکر شده، نمی توان اتفاقات آینده را به صورت دقیق پیش بینی کرد. پس بهتر است که امیدوار بود تا زنجیره ی شیوع این بیماری هر چه زودتر قطع شود و این مهم تنها با همراهی و مشارکت تمام مردم دنیا در رعایت کردن نکات بهداشتی به دست خواهد آمد.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: تاثیر ویروس کرونا بر صنعت تلفن همراه
دلار: 76,979تومانبیت کوین: 97,453 دلار
769790
fa