زمان زیادی از انتشار خبری مبنی بر شیوع ویروسی به نام کرونا از شهر ووهان چین نمی گذرد که این ویروس در این مدت زمان کوتاه توانسته شیوع گسترده ای به وسعت همه گیری در تمام مناطق دنیا پیدا کند. این ویروس تا به حال باعث ابتلای میلیونها نفر در سراسر جهان شده و تعداد زیادی را به کام مرگ کشانده است. همین امر باعث شد تا متخصصین امر پزشکی در پی ساخت دارویی برای مبارزه با این ویروس باشند. اما در کنار تمام این مسائل، راهکارهایی نیز برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس نیز وجود دارد که بصورت خلاصه به بررسی آنها می پردازیم.
هدف و اهمیت قرنطینه ی خانگی
در واقع هدف از قرنطینه ی خانگی، قرنطینه ی جسمی و فیزیکی، ممانعت از توقف و رفت و آمد بیمار در جامعه و جلوگیری از بروز مبتلایان جدید می باشد. زمانی که شمار زیادی ناقل بدون عوارض و یا بیمار بالقوه وجود داشته باشد، قرنطینه ی خانگی به عنوان یک گزینه ی بسیار مهم می تواند راه حل پیشگیری باشد.
چه افرادی لازم است در قرنطینه ی خانگی بمانند؟
افرادی که طی روزهای گذشته، سابقه ی مسافرت یا اقامت در شهرهای آلوده را داشته اند یا در مناطقی که بیماران محلی ممکن است به آنجا رفته یا حضور داشته باشند، باید در قرنطینه ی خانگی بمانند.
از طرفی دیگر قرنطینه ی خانگی نیز باید طبق اصول بهداشتی رعایت شود تا پیشگیری و درمان بیماری با نتیجه ی مطلوبی همراه شود. فرد قرنطینه شده باید در اتاق جداگانه و با تهویه ی مناسب زندگی کند. اعضای خانواده نیز باید در اتاق های مجزا زندگی کنند و اگر شرایط انجام این کار وجود نداشت باید فاصله ی بیش از یک متر با فرد مبتلا رعایت شود. تعیین یک فرد سالم و فاقد بیماری به عنوان پرستار برای فرد قرنطینه شده یک نیاز ضروری است. پرستار، خود باید برای مراقبت از فرد بیمار تمام نکات بهداشتی را مد نظر قرار دهد. پرستار بعد از تماس مستقیم با فرد قرنطینه شده یا ورود به اتاق وی، لزوما باید بهداشت دست های خود را رعایت کند و به مدت حدودا 20 ثانیه دست های خود را با آب و صابون شستشو دهد.
ویروس زدایی
یکی دیگر از راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، ویروس زدایی است. در طول روز لوازم و وسایل شخصی خود را بارها در دست میگیریم و آنها را به مکانهای مختلف جابجا می کنیم. در این شرایط، ضروری است برای حفظ بهداشت فردی و جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تمامی وسایل و لوازم خود را ضدعفونی کنیم. برای جلوگیری از آلودگی البسه های فرد مبتلا یا قرنطینه شده، لازم است آنها را با آب گرم در دمای 60 تا 90 درجه ی سانتیگراد با مواد شوینده شستشو دهیم. برای انجام این مراحل حتما باید از دستکش های مناسب استفاده کنیم و قبل و بعد از شستشو، دستهای خود را با آب و صابون بشوییم.
استانداردهای خروج از قرنطینه
بعد از سپری کردن 14 روز، اگر در فرد علائمی از بیماری و ویروس مشاهده نشد، فرد می تواند محل قرنطینه را ترک کند اما این به این معنا نیست که آزادانه و بدون رعایت نکات قبلی وارد اجتماع شود. فرد بیمار بعد از درمان نیز مانند سایر افراد باید نکات بهداشتی را لحاظ کند چرا که طبق سازمان جهانی بهداشت یک فرد بعد از ابتلا و رسیدن به مرحله ی درمان باز هم مستعد ابتلا به همان ویروس است.
اگر بخواهیم بطور خلاصه سایر راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا را بیان کنیم می توانیم اینگونه بگوییم که:
1- از لمس کردن چشم، دهان و بینی خود با دست جدا خودداری کنیم.
2- اشیا و سطوحی را که لمس می کنیم، به طور مرتب با مواد بهداشتی ضدعفونی کنیم.
3- در صورتی که احساس می کنیم ناقل بیماری شده ایم، در خانه بمانیم و از رفت و آمد غیرضروری خودداری کنیم.
4- از خوردن غذاهای خام یا نیمه پخته کاملا خودداری کنیم.
5- از افرادی که سرفه می کنند یا دمای بدن آنها بالا است دوری کنیم.
6- برای حضور در اجتماع حتما لوازم بهداشت فردی را همراه داشته باشیم.
7- هنگام سرفه یا عطسه کردن حتما جلوی دهان و بینی خود را بگیریم.
با تمام صحبتهای گفته شده، ویروس کرونا یک ویروس مسری است و به راحتی قابل انتقال است، اما با رعایت نکات بهداشت فردی و با همکاری تمام مردم می توان این زنجیره ی انتقال را قطع نمود و لحظات سبز و زیبایی را در کنار عزیزان خود تجربه کرد.