در عصر کنونی همه ی افراد چه کوچک و چه بزرگ،دارای یک تلفن همراه با دوربین با کیفیت هستند. افرادی که ممکن است از امکانات،محدودیت ها و یا قابلیت های بی نظیر آن بی خبر باشند. پس ضروری است که با ساده ترین زبان،دوربین تلفن همراه خود را بشناسیم و با میزان بیشتری از داشته ها و معلومات لحظات زیبای خود را به ثبت برسانیم.
ارزش کیفیت عکس در عکاسی دیجیتال
با ظهور دوربین های دیجیتال روی گوشی های موبایل، مسئله ی ثبت اطلاعات تصاویر دریافت شده روی سنسورهای حساس دوربین مطرح شد، اینجا بود که کیفیت نهایی عکس تعیین می شد. فناوری گذشته تنها امکان تصویرسازی با کیفیت حدود 1 مگاپیکسل را می داد که این میزان برای آن زمان عالی بود چرا که دوربین ها نیز با صفحه های نمایش کوچک 1 یا 2 اینچی توان نمایش تصاویر بزرگتر را نداشتند.
با افزایش توان ثبت تصاویر و همچنین افزایش مگاپیکسل ها، روز به روز کیفیت تصاویر افزایش یافت به طوری که اکنون وجود یک دوربین 13 یا 16 مگاپیکسلی و یا حتی بیشتر با قیمتی متوسط در دسترس مردم قرار دارد و تبدیل به یک امر عادی شده است.
در مقایسه با دوربین های موبایل، دوربین های حرفه ای SLR،DSLR و حتی دوربین های عکاسی compact یا آماتور، به دلیل وجود تجهیزات بهتر و سنسورهای قوی تر برای پردازش تصویر و لنزهای با قدرت زوم optical و یک مگاپیکسل مساوی نسبت به دوربین موبایل، توان عکاسی بهتری دارند و این توان خصوصا در ثبت تصاویر شبانه و رمانتیک بیشتر خودنمایی می کند اما همچنان مسئله این است که تغییرات زیادی در لنز دوربین ها ایجاد نشده است.
گام هایی برای ثبت یک عکس خوب
1- لنز دوربین را همیشه قبل از عکاسی با یک پارچه ی نخی خشک و نرم، تمیز و مرتب کنید.
2- خورشید یا منبع نور اصلی را پشت سر خود و رو به روی سوژه ی عکاسی قرار دهید، به طوری که حداقل فاصله ی منبع نور از سوژه ی عکاسی بنابر شدت نور حدود 2 تا 3 متر باشد.
3- هرگز بیش از یکی دو ثانیه دوربین را به طرف خورشید نگیرید، زیرا این امر باعث سوختن پیکسل های CCD شده و در عکس های بعدی همیشه به طور ناخواسته لکه ای روی عکس باقی خواهد گذاشت.
4- هرگز برای گرفتن عکس نزدیکتر، فاصله ی خود را با سوژه ی عکاسی کمتر از یک متر نکنید.
5- ژست و زاویه ی مناسب را برای سوژه ی عکاسی انتخاب کنید.
6- وسایل و لوازم اضافی را با تغییر مکان دادن یا برداشتن، از عکس خود حذف کنید.
7- در منوی دوربین، گزینه و حالت های مناسب صحنه را برای عکاسی انتخاب کنید.
8- کیفیت عکس را در بهترین میزان خود قرار دهید.
9- در صورت تاریک بودن سوژه ی عکاسی، نورها و چراغها را افزایش دهید و همچنین فلاش دوربین را در حالت فعال قرار دهید.
10- همیشه فوکوس کردن را مد نظر قرار دهید.
11- سوژه ی عکاسی را در نقطه ی مناسبی از کادر قرار دهید. برای بدست آوردن نقطه ی مناسب در کادر، کافی است تا با دو خط عمودی و افقی تصویر را به 9 قسمت مساوی تقسیم کرده و چهره ی فرد یا موضوع مورد نظر را در محل تقاطع دو خط اول افقی و عمودی در نقاط طلایی قرار دهید.
توصیه هایی برای موفقیت در عکاسی با موبایل
1- بهترین دوربین برای عکاسی، همان دوربین گوشی شماست. این نکته را فراموش نکنید که بهترین عکس را بهترین عکاس خواهد گرفت نه گرانترین دوربین.
2- بهترین نرم افزار دوربین، همان نرم افزاری است که شما بتوانید با آن ساده تر و راحت تر کار کنید.
3- برنامه ای وجود ندارد که بهترین سوژه ها را معرفی کند، پس سوژه ی مناسب عکاسی خود را پیدا کنید.
4- در هنگام عکاسی، تمرکز لازم و کافی را داشته باشید.
5- برای پیدا کردن نما و زاویه ی مناسب، زمان کافی بگذارید و هرگز عجله نکنید.
6- از فیلترهایی مانند تغییر رنگ، شفافیت و ... در هنگام عکاسی استفاده نکنید.
7- اگر عکس ها و تصاویرتان راضی کننده نبود، مایوس و ناامید نشوید، به تمرین کردن ادامه بدهید چرا که یک عکاس خوب هرگز عکس های دوران آماتوری اش را حرفه ای نمی داند.
8- عکس های شما همیشه منحصر به فرد خواهند بود چرا که حاصل خلاقیت و هنر شما هستند.