صنعت: ساخت سطوح خود تمیز شونده با تکیه بر ویژگی آب دوستی یا آب گریزی است. این خواص با فناوری نانو و در ابعاد نانومتری ظاهر می شوند.
جوهر نانویی: فناوری نانو با تولید جوهرهایی متشکل از نانو ذرات در صنعت چاپ و عکاسی هم تاثیر گذاشته است.
پارچه و منسوجات: منسوجات پزشکی منسوجاتی که در پزشکی استفاده می شود باید ضدمیکروب باشند. با استفاده از الیافی که از طریق نانو فناوری تولید می شوند می توان به این هدف دست یافت.
پارچه های ضد آفتاب: در این پارچه ها از نانوذرات در اکسید تیتانیوم یا اکسید روی برای پراکنده کردن پرتوفرابنفش آفتاب و حفاظت از لباس و پوست استفاده می شود.
پارچه های نگهدارنده حرارت: از نانو سیم های نقره برای طراحی پارچه هایی استفاده می شود که حرارت بدن را تا 90 درصد حفظ می کنند.
محیط زیست: کاهنده آلاینده ها نانو مواد غیر ارگانیک،کربنی و پلیمری به این منظور استفاده می شوند.
تصفیه فاضلاب: نانو موادی از جمله نانو ذرات فلز و ترکیبات کربن یا اکسید های فلزات، خواصی مانند واکنش پذیری بیشتر و درجه عملکرد خوب دارند که آن ها را برای تصفیه و خالص سازی آب مناسب می سازد.
محلول های ضدباکتری:برخی نانو ذرات خاصیت ضدباکتری و ضد میکروبی دارند که در ترکیب با داروها این خاصیت قوی تر می شود.
بهداشت و سلامتی: کرم های ضد آفتاب نانو موادی مانند دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی به دلیل جذب اشعه فرابنفش در کرم های ضد آفتاب به کار می روند.
زیست پزشکی: درمان سرطان در تشخیص و درمان سرطان، هم از نانو ذرات در تصویر برداری از توده و دارو رسانی استفاده می شود هم از شیوه های نانو فناوری.
غذا و کشاورزی: قارچ کش ها نسل جدید سموم آفت کش از نانو ذراتی شامل مس و نقره و روی تشکیل می شوند که علاوه بر اثر بلند مدت تر و بازدهی بیشتر، با محیط زیست سازگارند و آن را کمتر تخریب می کنند.
کامپیوتر های کوانتومی: استفاده از نانوسیم های نیمه رسانا و نانو ابزار هایی مانند ترانزیستور های تک مولکولی در صنعت رایانش، تحولی را در ساخت کامپیوترهای کوانتومی ایجاد کرده است.
الکترونیک: حسگر های گازی حسگر های گازی که در آن ها از نانو مواد استفاده می شود، حساسیت بیشتر و گزینشگری بهتری در تشخیص و آشکار سازی ترکیبات گازی دارند.