انواع اتوماسیون و کاربردهای آن

1399/03/11   11:46
اتوماسیون مجموعه‌ای از روش‌های نرم‌افزار و سخت‌افزاری مبتنی بر کامپیوتر است که برای ذخیره و بازیابی و مبادله مدارک و اطلاعات درون سازمانی مورد استفاده دارد.
انواع اتوماسیون و کاربردهای آن

در نظر بگیرید می خواهید یک محصول غذایی جدید را تولید کرده و به بازار عرضه کنید. در ابتدا شاید بتوانید با استفاده از چند کارگر، کارها را پیش ببرید و محصولاتی را تولید و عرضه کنید، اما با گذر زمان، حجم تولیدات شما افزایش می یابد؛ در نتیجه خطای انسانی یا سختی کار ممکن است باعث شود که محصولات بی کیفیتی تولید کنند و سود چندانی به دست نیاورید. در این حال، اگر از یک سیستم اتوماسیون استفاده کنید و کارها را به ماشین ها بسپارید، تولیدات با کیفیت تری خواهید داشت.
همچنین می توانید با یک یا دو کارگر کارها را پیش ببرید و حجم تولیدات را افزایش دهید و سود بیشتری کسب کنید.

اتوماسیون(Automation) ترکیبی است از دو واژه automatic و operation به معنی عمل کردن بدون عامل خارجی (انسان) یا با کم ترین تاثیر عامل خارجی. به عبارت دیگر، اتوماسیون یعنی خود کارشدن عملیات. دو نوع از پرکاربرد ترین اتوماسیون ها، اتوماسیون اداری و صنعتی است.

رباتیزه کردن یا اتوماسیون صنعتی به معنی استفاده از ابزارهای کنترلی (مانند رایانه) برای هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و فرایندهای تولید است.

امروزه کاربرد اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق در صنایع مختلف صنعتی به وفور به چشم می خورد. کنترل فرایندها و سیستم های اندازه گیری پیچیده ای که در صنایعی همچون نفت، گار، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع خودرو سازی به کار می آید، به ابزار آلات بسیار دقیق و حساس نیاز دارد.

اتوماسیون یا خودکارسازی اداری راه حلی مکانیزه است که به گردش مکاتبات سازمان سرعت می بخشد و نیز مدیریت بر گردش کارها را میسر می سازد. در این فرایند، حذف مکاتبات کاغذی، صرفه جویی و استفاده بهینه از زمان، عملی می شود.

اتوماسیون اداری عبارت است از متصل کردن اطلاعات رایانه ای موجود در یک سازمان به کمک شبکه و یا استفاده از یک برنامه نرم افزاری مشترک تا انتقال اطلاعات، آمارها، نامه ها و دستورالعمل ها به صورت کاملا یکپارچه و آسان انجام پذیرد و بدین ترتیب، فرمولی جدید برای طبقه بندی، تبادل، تنظیم و تصحیح اطلاعات درون سازمانی و تسریع بخشیدن به امر اجرا بدون نیاز به روش های دست و پا گیر و مرسوم اداری و با صرفه جویی در زمان و مواد اولیه مصرفی ایجاد می شود.

حذف کاغذ از امور بایگانی و دفتری، رفع محدودیت فضا برای بایگانی پرونده ها و ابزار آن مانند زونکن و پوشه، کاهش خطرات و مشکلات محیطی و آتش سوزی، افزایش ضریب امنیت در نگهداری از اطلاعات و پشتیبانی از امور اداری از عمده ترین ویژگی های به کارگیری اتوماسیون اداری است.


میزان استفاده از اتوماسیون صنعتی در صنایع مختلف طی سال های 2017(از بیشترین به کمترین)

صنایع الکترونیکی > صنایع خودروسازی > صنایع دیگر > تدارکات و حمل و نقل > صنایع نیمه رسانا > غذا و نوشیدنی

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: خودکارسازی،اتوماسیون ها
دلار: 70,345تومانبیت کوین: 98,507 دلار
703450
fa