با اختراع ماشین بخار توسط جیمز وات دانشمند اسکاتلندی و در پی آن شکل گیری دوران انقلاب صنعتی تمام جهان و به ویژه اروپا از دوران سنتی وارد دوران تحول و صنعت شدند. کارخانه های بزرگ صنعتی برای تولید کالاهای صنعتی شکل گرفتند و اکثر کشاورزان به کارگرانی تبدیل شدند که نیروی کار کارخانه ها را تامین می کردند. کارخانه های بزرگ صنعتی جای خود را به زمین های کشاورزی دادند و کشاورزان به کارگران تبدیل شدند. با این مسئله نظام طبقاتی کل جهان به ویژه اروپا شاهد تغییرات و تحولات شد. با ورود به دوران صنعتی و با بهره گیری از موتور بخار، دانشمندان و مخترعان سراسر جهان موفق به ساخت اختراعات پیشرفته ای همچون لوکوموتیو، کشتی بخار و اتومبیل شدند و صنایع حمل و نقل و ... دچار تحولی عظیم شدند.
با گذر زمان و اکتشاف ماده گرانبهای برق، علم دوباره دچار تحولی عظیم شد و بسیاری از اختراعات مهم و تاثیر گذار توسط مخترعان ساخته شدند تا زندگی برای انسان ها آسان تر شود. موتور های برقی جای خود را به موتور های دیزلی دادند و نیروی برق، نیروی محرک برای چرخش چرخ کارخانجات و تولید وسایل صنعتی متنوع و گوناگون شد. انرژی برق این امکان را برای مخترعان و دانشمندان فراهم کرد تا وسایل صنعتی کوچک و بزرگی را اختراع کنند تا کارهای سخت را به سهولت و آسانی بتوان انجام داد.
اختراع کامپیوتر و شبکه ی به هم پیوسته اینترنت باعث شد تا دریچه ای تازه بر جهان علم گشوده شود. با این دو دستاورد بزرگ بسیاری از وسایل صنعتی همچون اتومبیل ها، قطارها، کشتی ها و هواپیما ها پیشرفت کردند و مدرن تر شدند. اختراع کامپیوتر باعث شد تا تجهیزات صنعتی کارخانه ها هم به روز تر شود. صنایع تک یکی دیگر از مهم ترین عوامل در صنعتی شدن زندگی انسان ها هستند. با اختراع ریزپردازنده ها و تراشه ها وسایل صنعتی جدیدتر و مدرن تری همچون تلفن همراه، لپ تاپ، دوربین های دیجیتال و اسکنرها ایجاد شدند و زندگی انسان ها را بیش از پیش به صنعت گره زدند. این صنایع به مخترعان و دانشمندان این امکان را دادند تا ربات ها را ایجاد کرده و از آنها برای پیشبرد کارهای صنعتی و اکتشافات، تولید بیشتر و ... استفاده کنند. با پیشرفت هرچه بیشتر علم، جهان گام های بلند تری در دنیای صنعت برداشت و به پیشرفت های شگرف و بزرگی دست یافت.
امروزه صنعت و وسایل مختلف صنعتی و ماشینی به بخش بزرگ و جدانشدنی زندگی تمام انسان ها تبدیل شده اند و مهم ترین عامل پیشرفت و قدرت کشورها به شمار می آیند. با پیشرفت هرچه بیشتر علوم بشری، جهان هرچه بیشتر و بیشتر صنعتی می شود و زندگی تمام انسانها در انحصار صنعت قرار می گیرد.