دو رشته چراغ خاموش در گروه تجربی

نویسنده: محمد نجفی
1399/07/25   21:19
این روز ها در گروه تجربی همه به دنبال رشته های پزشکی و دندانپزشکی هستند اما در این میان، دو رشته ایده آل به نام های فیزیوتراپی و بینایی سنجی وجود دارند که کمتر کسی به آنها توجه می کند و حتی می توانند جذاب تر از رشته ی پزشکی باشند.
دو رشته چراغ خاموش در گروه تجربی

اگر به آمار تعداد شرکت کنندگان در کنکور نگاهی بیندازیم میبینیم که تعداد شرکت کنندگان در گروه تجربی بسیار بیشتر از سایر گروه ها است. دلیل این امر، این است که این روز ها همه میخواهند پزشک و دندانپزشک شوند و به کمتر از آن هم راضی نیستند. چیزی که واضح است درصدی ناچیزی از شرکت کنندگان میتوانند به آرزوی خود برسند و در رشته های پزشکی و دندانپزشکی قبول شوند.

سوالی که پیش می آید این است که بقیه شرکت کنندگان که نتوانسته اند رتبه لازم برای قبولی در رشته های پزشکی و دندانپزشکی را بدست بیاورند، باید یک سال دیگر پشت کنکور بمانند؟ آیا در گروه تجربی بجز پزشکی و دندانپزشکی و همینطور داروسازی، رشته ایده آل دیگری وجود ندارد؟ پاسخ منفی است.

در این مقاله میخواهیم درباره دو رشته جذاب گروه تجربی صحبت کنیم: فیزیوتراپی و بینایی سنجی

این دو رشته شاید حتی نسبت به رشته های پرستاری و هوشبری و اتاق عمل که رشته های حدواسط (و نه ایده آل) گروه تجربی هستند هم کمتر شناخته شده هستند که شاید دلیل اصلی آن قرار گرفتن این رشته ها در زیر سایه رشته پزشکی باشد.


اما دلیل جذاب بودن این دو رشته چیست؟

دلیل اول مدت تحصیل آنهاست؛ مدت تحصیل این رشته ها 4 سال است (لیسانس) در حالی که تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در مقطع عمومی به ترتیب 7 و 6 سال طول میکشد. علاوه بر اینکه همانطور که خودتان هم میدانید به دلیل شرایط جامعه و بازار کار، اکثر فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و دندانپزشکی ترجیح می دهند به دنبال مدرک تخصص نیز باشند که در این صورت مدت تحصیل در این رشته ها 3-5 سال نیز افزایش می یابد. درحالی که با قبولی در رشته های فیزیوتراپی یا بینایی سنجی می توان پس از 4 سال و پس از گرفتن مدرک لیسانس وارد بازار کار شد و حتی در صورت تمایل به گرفتن مدرک فوق لیسانس نهایتا 2 سال به مدت تحصیل اضافه می شود.

دلیل دوم پرستیژ کاری است. خیلی از علاقمندان به رشته های پزشکی و دندانپزشکی به دلیل پرستیژ کاری به این رشته ها علاقمند هستند. در این مورد هم باید گفت رشته های فیزیوتراپی و بینایی سنجی از نظر پرستیژ کاری جایگاه بالایی دارند به طوری که شاید مردم به فیزیوتراپیست ها یا بینایی سنج ها به چشم دکتر نگاه کنند و آنها را هم سطح پزشکان قرار دهند.(درحالی که درحقیقت دکتر نیستند)

دلیل سوم ظرفیت دانشگاه ها برای پذیرش این دو رشته است. در سال های اخیر ظرفیت رشته های پزشکی و دندانپزشکی بسیار افزایش یافته است و همین موضوع باعث افزایش نگرانی در میان دانش آموختگان این رشته ها شده است. اما اگر نگاهی به دفترچه انتخاب رشته کنکور بیندازید، می بینید که ظرفیت پذیرش در این رشته ها بسیار کم است و نگرانی از بابت اشباع شدن جامعه و شرایط کاری برای این دو رشته وجود ندارد.

به هر حال این رشته ها هم علاوه بر مزایای بسیاری که دارند، بی عیب نیستند که یکی از ایراد های اساسی آنها وابستگی به پزشک است؛ مثلا در مورد رشته فیزیوتراپی، اکثر بیماران ابتدا به پزشک مراجعه می کنند و پزشک در صورت لزوم آنها را به فیزیوتراپیست معرفی می کند.

به طور کلی به شما توصیه داریم که هنگام انتخاب رشته از این دو رشته جذاب غافل نشوید و آنها را هم در لیست انتخاب رشته خود وارد کنید. حتی شاید در صورتی که درباره این دو رشته اطلاعات بیشتری به دست بیاورید ترغیب شوید که آنها را حتی بالاتر از رشته های پزشکی و دندانپزشکی در انتخاب رشته خود در نظر بگیرید که البته این موضوع بستگی به علاقه شخصی و مسائل بسیار دیگری دارد.

امیدوارم که در انتخاب رشته خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 70,220تومانبیت کوین: 98,201 دلار
702200
fa