ژاپن یکی از کشورهای صاحب قدرت و پیشرو در صنعت هوا و فضا می باشد که در سال های اخیر رشد و پیشرفت زیادی در این صنعت داشته است. یکی از شاخه های صنعت هوا و فضا فناوری تولید و پرتاب ماهواره می باشد که کشور ژاپن در این راستا دستاوردهای زیادی را بدست آورده است.
اکنون محققان دانشگاه کیوتو در ژاپن به دنبال طراحی اولین ماهواره ی چوبی در جهان می باشند، ماهواره ای متمایز از سایر ماهواره های موجود.
به دلیل فراوانی و در دسترس بودن چوب، برخورداری از استحکام بالا، هزینه پائین و صرفه جویی در هزینه ها محققان ژاپنی تصمیم دارند تا اولین ماهواره با بدنه چوبی را تولید کنند و این ماهواره را پس از فرآیندهای آزمون و خطا در سال 2023 به فضا پرتاب کنند.
شفافیت چوب که باعث عبور مناسب امواج الکترومغناطیسی از آن می شود ویژگی است که دانشمندان ژاپنی را بر آن داشته است تا یک ماهواره با بدنه ی چوبی طراحی کنند. هنگامی که بدنه ماهواره از چوب باشد، امواج الکترو مغناطیسی به راحتی از آن عبور می کنند و دیگر نیاز به آنتن های بیرونی در بدنه ماهواره نمی باشد و آنتن هایی که در درون ماهواره قرار دارند کفایت می کنند. استفاده از این فناوری باعث کاهش هزینه ها در تولید ماهواره شده و احتمال خرابی ماهواره را کاهش می دهد و همچنین قطعات کمتری در ساخت ماهواره استفاده می شود.
اختراع و تولید ماهواره های چوبی می تواند تحولی بزرگ را در صنعت هوا و فضا ایجاد کرده و این صنعت را ارتقا دهد اما در حال حاضر طرح ماهواره چوبی در دست تحقیقات است و بر اساس گفته دانشمندان و محققان ژاپنی احتمالا در سال 2023 از این ماهواره جدید رونمایی می شود.