در مقالات قبلی چند نمونه از مثال الگوهای قیمتی که به مبحث تحلیل تکنیکال مربوط بود توضیح دادیم حالا می خواهیم تفاوت این تحلیل تکنیکال را با تحلیل بنیادی به صورت ساده و کاربردی بررسی کنیم.
رویکرد تحلیل تکنیکال بر پایه نمودارهای نرم افزارها است و دید کوتاه مدت سهام را بررسی می کند. یعنی شما با پول کم می توانید بر اساس این تحلیل تکنیکال خرید و فروش سهام انجام بدهید. اما اگر پول زیاد داشته باشید صرفا بر اساس روش تحلیل تکنیکال نباید خرید کنید. بلکه باید تحلیل بنیادی هم یاد بگیرید. تا بتوانید دقیق تر و بهتر رشد سهام ها را متوجه شوید.
سوال: تحلیل بنیادی چه پارامترهایی را بررسی می کند.
- بررسی صورت های مالی در سایت کدال
- بررسی گزارشات هیئت مدیره در سایت کدال
- بررسی شرایط اقتصاد داخلی یعنی در زمان رکود هستیم یا در زمان رونق. که البته شرایط رونق به دو دسته تقسیم می شود. رونق تورمی و رونق اقتصادی سالم. یعنی اگر تورم خودش را با افزایش نرخ ارز نشان بدهد شاهد رشد قیمت سهام شرکت های پتروشیمی و پالایشگاهی و فولادی ها هستیم و به دنبال شرکت ها صنعت های دیگر هم رشد می کند.
- بررسی شرایط اقتصاد جهانی: یعنی اقتصاد کشورهای دیگر در حالت رکود و بیکاری هستند یا نه ؟ یعنی رکود و بیکاری های زیادی در کشورهای ثروتمند دنیا اتفاق بیفتد قطعا بورس دیگر کشورها هم در حالت روند خنثی و نزولی قرار می گیرند و خریدار کمی در بازار بورس دارند.
البته بین تمامی مواردی که بررسی کردیم اگر وقت کافی برای بررسی صورت های مالی و گزارشات هیئت مدیره در سایت کدال نداشته باشیم. پس باید تنوع سبد سهام داشته باشیم یعنی از 10 صنعت که از هر کدام 3 سهم که ارزش معاملات زیادی دارد بخریم که در مجموع 30 تا سهم خریده باشیم می توانیم ریسک بازار را برای خودمان در حالت نرمال قرار دهیم.
البته وقتی این موضوع زمان رشد نرخ ارز و تورم را با شرایط تکنیکالی ترکیب کنیم. یعنی در کف قیمتی خرید کن و در سقف قیمتی بفروش.