چگونه حافظه دیداری کودک را تقویت کنیم؟

نویسنده: صبا
1400/07/15   17:31
اگر فرزندتان در درک مطلب و رونویسی یا حفظ کردن شعر و نثر مشکل دارد، و یا در نوشتن املا ضعیف است، یا بسیار کند می‌نویسد؛ ممکن است این مشکلات مربوط به حافظه دیداری و ادراک او باشد. پس بهتر است برای بهبود این مشکلات، با روش‌های خلاقانه حافظه دیداری کودکان را تقویت کنیم.
چگونه حافظه دیداری کودک را تقویت کنیم؟

حافظه دیداری یکی از حافظه ی با ارزش در یادگیری است که می توان آن را به دو قسمت بلندمدت و کوتاه مدت تقسیم کرد. همان طور که می دانید منظور از حافظه دیداری بلندمدت، توانایی به یاد آوردن آنچه در گذشته دیده اید است. و به توانایی به یاد آوردن چیزهایی که به تازگی دیده اید، حافظه دیداری کوتاه مدت، گفته می شود.


اما پرسش مهم والدین این است که چه شیوه ها و روش های برای تقویت حافظه دیداری کودکان وجود دارد؟ پیش از آن که به سراغ پاسخ این پرسش و ارائه راهکار تقویت حافظه دیداری برویم، بهتر است به خاطر داشته باشید که از هنگامی که کودک یک سالش تمام می شود، می توانید تقویت حافظه او را آغاز نمایید.


هنگامی که کودک شما در انجام مهارت ها و فعالیت های همچون؛ شناسایی درست نشانه ها، شناخت علامت ها هنگام استفاده از ماشین حساب، دیکته واژگان ناآشنا و استثنائی دچار مشکل باشد، ممکن است در حافظه دیدرای ضعف داشته باشد.


یکی از شیوه های شاد برای تقویت و پرورش این مهارت حافظه دیداری بازی های کلاسیک هستند. چه از کارت واژه ها استفاده کنید، چه از کارت های عکس و تصاویر، حفظ کردن مکان کارت ها و یادگیری جزئیات آن ها و به یاد آوردن این اطلاعات برای دوباره پیدا کردن کارت ها از وظایف اصلی حافظه دیداری است.


برای این بازی می توانید عکس ها و تصاویری با جزئیات زیاد را چاپ کردن انتخاب نمایید و از کودک بخواهید که تلاش کند تا بیشترین جزئیات را در یک مدت زمان مشخص حفظ کند.


پس از این مرحله از کودک بخواهید آنچه را که از تصویر یا عکس به یاد می آورد، بنویسد، به طور شفاهی بیان کند یا نقاشی تصویر مورد نظر را با جزئیاتی که به یاد می آورد، روی کاغذ بکشد.


بازی ببین و بگو، بازی جذابی برای تقویت حافظه دیداری فرزندتان است. برای این بازی که می تواند به صورت گروهی انجام گیرد؛ به تعدادی توپ رنگی نیاز داریم. توپ های رنگی را به طور تصادفی در یک ردیف بچینید و برای چند ثانیه به کودکان نشان دهید و سپس روی آن را بپوشانید و از آن ها بخواهید ترتیب رنگی توپ ها بگویند و یا با توپ های باقی مانده همان الگو رنگی را که دیده بودند بسازند.


بازی جالب دیگر برای تقویت حافظه ی دیداری کودکان این است که چند وسیله را داخل یک جعبه قرار دهید و از فرزندتان بخواهید که مکان قرار گرفتن آن ها را به خاطر بسپارد. سپس ازاو بخواهید که چشم هایش را ببندد، هنگامی که چشم هایش بسته است، دو یا سه وسیله را جابه جا کنید و یا بردارید. و از او بخواهید چشمانش را باز کند و بگوید چه تفاوت هایی را می بیند.


بازی نخودی کجاست، هم یکی از روش های مفید تقویت حافظه ی دیداری است. برای این بازی چند کاسه ی مشابه را روی میز قرار دهید. یک عروسک یا شی بسیار کوچک را انتخاب به عنوان نخودی، کرده و در مقابل چشمان فرزندتان زیر کاسه ی مشخصی قرار دهید. سپس از کودکتان بخواهید با دقت به کاسه ها نگاه کند، و بدون بلند کردن کاسه ها از روی میز، آن ها را حرکت دهید. پس از چندین حرکت از کودک بخواهید کاسه ای که نخودی زیر آن پنهان شده را به شما نشان دهد.


امیدوارم انجام این بازی ها در تقویت حافظه دیداری فرزندتان موثر و مفید باشد.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (0)
ترتیب
دلار: 79,005تومانبیت کوین: 98,167 دلار
790050
fa