اثر مثبت مصرف شکلات بر روی عملکرد مغز

نویسنده: سارا معماری
1401/06/07   23:20
در طی سال‌ها، محققان به دنبال کشف اثرات مصرف شکلات بر روی فرآیند مغزی و یادگیری انسان ها بودند و نتایج جالبی حاصل شده است که نشان می‌دهد مصرف شکلات می‌تواند سطح انجام فعالیت های شناختی مانند حل مسئله، تصمیم گیری تفکر و استدلال را ارتقا دهد.
اثر مثبت مصرف شکلات بر روی عملکرد مغز

تأثیر مثبت مصرف شکلات بر روی عملکرد مغز


در این مقاله قصد داریم به تأثیر مصرف یک خوراکی جذاب که توجه افراد زیادی را در تمام نقاط جهان به خود جلب کرده است بپردازیم.



مقدمه:

طی سال های گذشته، محققان به دنبال کشف اثرات مصرف شکلات بر روی فرآیند یادگیری انسان ها بودند و نتایج جالبی حاصل شده است، در دانشگاه استرالیای جنوبی، محققان دریافته اند که مصرف شکلات میتواند عملکرد شناختی مغز ما را ارتقا دهد. این نکته نیز جالب است که کاکائو که ماده ی اصلی برای تولید شکلات است، میتواند به کاهش فشار خون و کم شدن وزن ما نیز کمک کند بنابراین می تواند چاق کننده نباشد و حتی خطرات حمله قلبی را نیز کاهش میدهد و در تحقیقات جدید دریافته اند که مصرف شکلات میتواند هوش ما را نیز افزایش دهد.

در واقع افرادی که حداقل یک بار در هفته در وعده غذایی خود از شکلات استفاده می کنند، حافظه قوی تری داشته و از توانایی استدلال و پردازش قوی تری بهره مند خواهند بود.



انواع شکلات:

به طور کلی، سه نوع شکلات در جهان وجود دارد که شامل شکلات تلخ، شکلات شیری و شکلات سفید هستند، اما ملاک تقسیم بندی این سه دسته چیست؟

شکلات تلخ (Dark Chocolate): اگر میزان کاکائوی خالص موجود در شکلات بین 70 تا 99 درصد باشد، شکلات مورد نظر در دسته شکلات تلخ طبقه بندی میشود.

شکلات شیری (Milk chocolate): شکلات شیری، یک نوع از شکلات است که درصد کاکائوی موجود در آن کمتر است و به مقدار بیشتری شکر دارد و از شیر جوشانده شده در آن استفاده شده است، البته در برخی موارد از شیر عسلی نیز در تولید شکلات شیری استفاده میشود، شیر عسلی، ترکیبی از شیر گاو است که از میزان آب آن کاسته شده است و به آن شکر افزوده اند و مزه ای شیرین دارد و ممکن است غلیظ باشد. به دلیل استفاده از شیر عسلی در شکلات شیری، این نوع شکلات مزه ایی کاراملی خواهد داشد و از شکلات تلخ، شیرین تر خواهد بود.

شکلات سفید (white chocolate): شکلات سفید، حاصل افزوده شدن شکر و شیر به کره کاکائو است و در برخی موارد از وانیل نیز به عنوان ماده طعم دهنده آن استفاده میکنند. کره کاکائو نوعی روغن گیاهی است که از دانه های کاکائو به دست می آید و حاوی 40 تا 60 درصد چربی اشباع شده است و جالب است بدانیم که مقدار کافئین موجود در کره کاکائو از پودر کاکائو نیز کم تر است و در تهیه شکلات و شیرینی نیز کاربرد دارد و در تولید لوازم آرایشی نیز از آن استفاده میشود.



تأثیر مصرف شکلات:

فلاونوئید نام ماده ایی است که در شکلات وجود دارد و رنگ دانه های گیاهی را شامل میشود، این ماده دارای آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد و فرآیند کند شدن توانایی مغز در اثر افزایش سن را کاهش میدهد، بنابراین وجود ماده فلاونوئید در شکلات، به بقای سلول های مغزی کمک کرده و در فرآیند شکل گیری حافظه بلند مدت یا term memory long نیز مؤثر است همچنین این ماده در برخی میوه ها و سبزیجات مانند هلو، سیب، چای سبز، کلم پیچ، انگور بنفش و قرمز، توت فرنگی و گوجه فرنگی موجود است.

شکلات همچنین حاوی مواد مغذی مانند فسفر، آهن، روی، پتاسیم و ویتامین های گروه B است که برای سلامت ما بسیار مفید هستند و به عنوان یک داروی ضدافسردگی به مبتلایان اختلال افسردگی به ویژه افسردگی فصلی که گاهی اوقات در فصل پاییز و زمستان به دلیل کاهش زمان استفاده از نور طبیعی خورشید روی میدهد، توصیه میشود.

محققان معتقد هستند که مصرف شکلات تلخ یا همان Dark Chocolate میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید باشد و به جوان سازی پوست کمک می کند و از پوکی استخوان نیز جلوگیری می کند.

اکنون میتوان این سؤال را پرسید که چرا باید حداقل یک وعده شکلات تلخ را در برنامه غذایی خود در طول یک هفته بگنجانیم؟

طی تحقیقات متعدد، مشخص شده است که شکلات تلخ میتواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد و از زوال عقل زودرس و بروز آلزایمر جلوگیری میکند و می تواند سرعت پردازش اطلاعات در مغز را افزایش دهد و به قدرت تمرکز و توجه به جزئیات کمک می کند همچنین موجب بهبود تسلط کلامی می گردد.

همچنین توصیه میشود دانش آموزان قبل از ساعت امتحان، کمی شکلات میل کنند زیرا باعث آرامش ذهنی آنان می گردد و کمک میکند تا استرس آنان کاهش یابد، زیرا در زمان امتحان ممکن است دانش آموزان مضطرب شوند و این موضوع میتواند عملکرد سیستم ایمنی آنان را کاهش دهد که با گذشت زمان میتواند اثرات مخربی به همراه داشته باشد.

اما در طول روز چه مقدار شکلات بخوریم؟

براساس نظرات متخصصان تغذیه، مصرف 25 گرم شکلات در طول روز مجاز استو توصیه میشود افرادی که ناراحتی معده دارند و یا تجربه ریفلاکس معده نیز داشتند، مصرف شکلات خود را در طول روز کاهش دهند و باید به این مورد جالب نیز اشاره کنیم که هرچقدر درصد کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، این شکلات تلخ تر است و هر چه میزان کاکائو در شکلات کاهش یابد، به میزان مواد قندی و افزودنی ها مانند رنگ های خوراکی و یا مواد نگهدارنده نیز افزوده میشود.



جمع بندی:

طبق نظر متخصصان، بهترین زمان مصرف شکلات در وعده صبحانه است اما بهتر است زمان مصرف آن را متناسب با شرایط جسمانی و روانشناختی خودمان تطبیق دهیم، همچنین مصرف زیاد شکلات میتواند موجب بی خوابی شود و باید این نکته را یادآور شویم که مصرف بیش از حد هر نوع ماده غذایی میتواند اثرات منفی به دنبال داشته باشد، بنابراین در وعده غذایی خود حد تعادل را رعایت کنیم.

امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (2)
ترتیب
سازان احمدی کد: 46827

سلام روز بخیر،شکلات یکی از شیرینی های محبوب همه است،همچنین بیماری افسردگی را بهبود و مصرف متوسط آن برای مغز مفید می باشد.

پاسخ
1401/06/26
ans_result_46827
سازان احمدی کد: 46826

خوردن شکلات باعث شادی فرد می شود،همچنین ضد افسردگی و مصرف متوسط آن به سلامت روح و بدن کمک می کند.

پاسخ
1401/06/26
ans_result_46826
دلار: 70,235تومانبیت کوین: 97,568 دلار
702350
fa