چرا تخت جمشید و دیوار چین جزء عجایب هفتگانه نیستند؟

نویسنده: مهرجانی
1391/11/17   21:04
چرا تخت جمشید و دیوار چین جزء عجایب هفتگانه نیستند؟
عجایب هفتگانه به هفت اثر برتر معماری و مجسمه سازی عصر باستان اطلاق می‌شود. این هفت اثر ظاهراً اولین بار توسط یک فنیقیایی یونانی‌الاصل به نام آنتیپاتروس در قرن دوم پیش از میلاد در یک کتاب ثبت شده اما این کتاب نه از نظر هنری ارزشی دارد نه از نظر فلسفی بلکه فقط به منزله کتابچه راهنمایی برای جهانگردان و گردشگران بخصوص گردشگران یونانی بوده است. مشخص نیست که این فرد خودش این آثار را دیده است یا نه. به هر حال آنچه مسلم است این است که وی در زمانی می‌‌زیسته که تمام این شاهکارهای هنری سالم و موجود بوده‌اند و او نمی‌خواست ویرانه‌ها را به همعصران خود معرفی کند. همین طور آثاری که نسبت به یونان در فاصله بسیار دوری قرار داشتند در کتاب وی ذکر نشده‌اند. به این ترتیب آثاری مانند تخت جمشید یا دیوار چین در این فهرست گنجانده نشده‌اند. عجایب هفتگانه از چپ به راست بالا به پایین:هرم بزرگ جیزه، باغهای معلق بابل، نیایشگاه آرتمیس، تندیس زئوس، آرامگاه هالیکارناسوس، تندیس غول‌پیکر رودس و فانوس دریایی اسکندریهنکته دیگر در مورد این آثار انتخاب عدد هفت برای تعداد آنهاست. دلیل این امر هم مقدس بودن این عدد است. عدد هفت چه در گذشته و چه در حال، برای انسان محترم و مقدس بوده بطوریکه تقریباً در هر گونه تقسیم بندی به این عدد توجه شده است. مانند هفت روز هفته، هفت هنر، هفت خدای یونان باستان و... عجایب هفتگانه جهان نام فهرستی اروپا-محور است که برخی نویسندگان قدیمی اروپا برای بی‌همتا فرض کردن تمدن یونان و بخشیدن احساس برتری به اروپائیان آن فهرست و آن نام را درست نموده‌اند. بیشتر سازه‌های ادعایی این فهرست وجود ندارند یا دیگر نیستند. بسیاری از سازه‌های موجود دیگر جهان مانند دیوار چین و تخت جمشید و آنگکور و دیوار بزرگ گرگان می‌توانند در صدر چنین فهرست‌هایی قرار گیرند. تهیه فهرست کامل عجایب هفت گانه در اصل حدود سده دوم پیش از میلاد کامل شده است و اولین اشاره به تهیه این مجموعه مکتوب در کتاب تاریخ هرودوت آمده است که به سده 5 پیش از میلاد مربوط برمی‌گردد. چندین دهه بعد از آن، تاریخ نگاران یونانی درباره بزرگ‌ترین بناهای تاریخی دوران خود شروع به نوشتن کردند. از جمله کالیماکوس (Callimachus) - که در 305 تا 240 قبل از میلاد می‌زیست - سر کتابدار کتابخانه اسکندریه، «مجموعه‌ای از عجایب جهان» را تهیه کرد. امروز، تمام چیزی که درباره این مجموعه می‌دانیم، همین عنوان آن است و بس، به این دلیل که این کتاب نیز در آتش‌سوزی بزرگ کتابخانه اسکندریه از بین رفت. فهرست نهایی عجایب هفت گانه در قرون وسطا تکمیل شد. عجایب هفت گانه برای سازندگانشان نمادهایی از مذهب، اسطوره شناسی، هنر، قدرت و علم بودند و برای ما، آنها شواهدی از توانایی انسان هستند .
امتیاز دهی به مقالهScoring the article
 
ثبت نظر یا سوالRegister comments or questions
نام و نام خانوادگیfirst name and last name
ارسال
نظراتComments   (2)
ترتیب
ستایش توازهی کد: 48236

به نظر من تخته جمشید میراث بزرگ و زیبایی از گذشته است و وقتی که ما به این اثر نگاه میکنیم برایمان سؤال پیش می آید که چه گونه در آن دوران توانسته اند چنین ستون های بلندی را بنا کنند؟
در رابطه با دیوار چین هم همین طور است.
از نظر من به جای مواردی که در بالا ذکر شده که به آنها عجایب هفت گانه میگویند باید موارد
تخت جمشید _دیوار چین _برج کج_برج ایفل _برج خلیفه _چهل ستون _اهرام مصر را به عجایب هفت گانه برگزید

پاسخ
1402/03/02
ans_result_48236
آیلین ونظریان کد: 10306

تخت جمشید بزرگترین آثار باستانی ایران است که از زمان هخامنشیان به جای ماندهو تمدن ایران را معرفی می‌کند.
اینکه این شاهکار باستانی عضو عجایب هفتگانه جهان قرار نگرفته، جای تاسف دارد.و من به عنوان یک ایرانی از این امر اظهار تاسف می کنم.

پاسخ
1396/10/14
ملیکا امیری کد: 45537

دوست عزیز چندتا ستون که هرجا پیدا میشه چه عجیبی داره که جزوشون باشه و این عجایب همشون تو کشورهایی بنا شدن که واقعا از تمدنشون مدرک وجود داره مثل روستا مثل قبرستان و غیره ایران جز چندتا ستون و یه منشور مگه میتونه ادعای تمدن بکنه که البته فرهنگ نداشتمون هم که بیاد روش دیگه نور علی نور میشه چرا باید واقعاثبت بشه

پاسخ
1401/03/16
سید احمد تبادار کد: 48358

این چه حرفیه که میزنی تو واقعا یا خری یا خودتو به خریت زدی مگه کوری که میگی تخت جمشید چند ستونه فقط برو در مورد کاخها و معماری بی‌نظیر تخت جمشید تحقیق کن و بخون یا اصلا برو از نزدیک ببین بعدش هم نویسنده و معرف عجایب هفتگانه یک یونانیه و اگر اطلاع نداری و مطالعه نمیکنی باید محض اطلاع شما بگم یونانی ها همیشه از پارسیان متنفر بودن و این شاید دلیلی است که از تخت جمشید نان نبرده و در ضمن در پاسخ به اینکه کشور ایرانو به نداشتن فرهنگ و نداشتن پیشنه و تمدن ازش نام بردی باید بهت بگم همون منشور ما که ۲۵۰۰ سال پیش نوشته شده بهش میگن منشور حقوق بشر
و در آخر بگم برات بسیار متأسفم تولایق این نیستی که در این کشور زندگی کنی

پاسخ
1402/06/02
ans_result_48358
هلیا کد: 48254

مغزت و ببوس بزار کنار
واقعا متاسفم که ایران همچین آدمایی داره که از گذشته شون نه تنها چیزی نمیدونن بلکه دارن میگن وجود نداشته درحالی که ایران جزو اولین تمدن ها بوده و کهن ترین کشوره!

پاسخ
1402/03/14
ans_result_48254
سوسیالیسم کد: 47112

عزیزم تو یک مغز زنگ زده ای

پاسخ
1401/11/27
ans_result_47112
ans_result_45537
ans_result_10306
کلمات کلیدی: عجايب تخت جمشيد، ديوار چين
دلار: 70,464تومانبیت کوین: 98,474 دلار
704640
fa